U Kolašinu uskoro protesti socijalno ugroženih građana

Socijalni protesti će biti usmjereni samo ka jednom cilju - da se pokrene mehanizam promjena u gradu
105 pregleda 2 komentar(a)
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 16.01.2015. 12:54h

U roku od mjesec u Kolašinu će biti organzovani protesti socijalno ugroženih građana. To je rezultat dogovora predstavnika invalida rada iz Kolašina, Bijelog Polja i Rožaja, Grupe građana “Alternativa” i NVO “Euromost”.

“Siromaštvo i apatija u Kolašinu dostigli su vrhunac. Šetnjom kroz centar grada lako je utvrditi da, osim 10-ak kladionica, ne radi ništa. Grad koji je nekada imao jaku drvnu industriju, koji su krasile jake zanatske radionice, sveo se na 'kockanje sa budućnošću' u bukvalnom smislu. Turizam, koji je označen kao "budućnost Kolašina", samo je ideja koja nikada nije zaživjela. Radnici u Opštini već dvije godine ne primaju svoje zarade. U ovakvoj situaciji je neophodno reagovati. Ćutanje očito nije opcija, jer ne rešava problem. Politička "stabilnost" u opštini očito je donosi socijalnu nestabilnost", kazao je Milko Kulidžan iz “Aleternative” .

Prema njegovim riječima, socijalni protesti će biti usmjereni samo ka jednom cilju - da se pokrene mehanizam promjena u gradu. Kako je kazao Kulidžan, svi oni ljudi koji mogu da nose talas promjena su dobrodošli na protest.

“Oni koji žele da zadrže ovakvo stanje u kojem propada jedan grad, mogu slobodno da ostanu kući. Vjerovatno ih ta propast rodnog grada neće zadesiti ako budu strpljivo gledali informativne emisije u kojima se kaže da Kolašin cvjeta. U protest će učestvovati predstavnici radnika Nikšića, Bijelog Polja, Plava i Podgorice”, najavio je on.

Bonus video: