Digitalizuj.me organizuje radionicu za buduće blogere

„U posljednje vrijeme, blogeri postaju sve traženiji u velikim kompanijama koje žele da content marketingom, odnosno prikazivanjem kvalitetnih originalnih tekstova na svojim sajtovima, privuku potrošače. Organizatori u tome vide priliku za buduće crnogorske blogere“, navodi se u saopštenju
0 komentar(a)
blog, Foto: Shutterstock
blog, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.01.2015. 12:47h

Nova Digitalizuj.me blog radionica biće održana u periodu između 4. februara i 29. aprila.

Radionicu organizuje Digitalizuj.me u saradnji sa Telenor fondacijom.

„Radionica će za sve primljene polaznike biti potpuno besplatna, a oni će, osim znanja, po završetku pohađanja biti bogatiji i za .ME domen po izboru, kao i za internet hosting paket kompanije Me-Net u trajanju od jedne godine“, saopštili su organizatori.

Osim predavača iz Digitalizuj.me i gostujućih iz regiona, svoje blogove i iskustva će, u formi kratke prezentacije, polaznicima predstaviti i deset uspješnih crnogorskih blogera koji bloguju o najrazličitijim temama.

„U posljednje vrijeme, blogeri postaju sve traženiji u velikim kompanijama koje žele da content marketingom, odnosno prikazivanjem kvalitetnih originalnih tekstova na svojim sajtovima, privuku potrošače. Organizatori u tome vide priliku za buduće crnogorske blogere, koji na taj način mogu da dođu do zaposlenja, kao i da zarade online“, navodi se u saopštenju.

Budući blogeri, koji budu primljeni, imaće priliku da nauče o osnovama WordPressa, o njegovoj instalaciji, temama, pluginovima i SEO podešavanju. Osim tehničkih informacija vezanih za sam WordPress, nekoliko časova će biti posvećeno tome kako bi trebalo da izgleda prvi blog post, kako izabrati temu za pisanje, kako smisliti dobar naslov, kao i o tome kako pratiti broj posjetioca na blogu i kako, na osnovu tog broja, prilagođavati aktivnosti na blogu.

Detaljan program Digitalizuj.me blog radionice će biti naknadno objavljen, a planirano je da se časovi održavaju svake srijede između 4. februara i 29. aprila. Svi časovi radionice će biti održani na redovnom mjestu Digitalizuj.me okupljanja – u prostorijama kompanije DoMEn u City kvartu.

„Organizatoru je, kao pokretu koji je nastao da bi pomogao u “digitalizaciji” Crne Gore, zadovoljstvo što je konačno u prilici da pruži ovu sjajnu i besplatnu priliku za ambiciozne i motivisane ljude iz cijele Crne Gore“, dodaje se u saopštenju.

Zainteresovani se mogu prijaviti do 25. januara na http://digitalizuj.me/prijavite-se-za-blog-radionicu/, a broj polaznika je ograničen.

Bonus video: