Janjušević: Policija neće dozvoliti incidente tokom Tačijeve posjete

"Optimalan broj policijskih službenika će shodno zakonskim ovlašćenjima preduzeti preventivne a po potrebi i represivne mjere i radnje na održavanju stabilnog javnog reda i mira"
33 komentar(a)
Policija, Parada ponosa, Foto: Savo Prelević
Policija, Parada ponosa, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.01.2015. 11:51h

Protestni skup povodom dolaska potpredsjednika Vlade Kosova Hašima Tačija u blizini objekta Vila Gorica, čije održavanje je planirano u petak, 16. januara, prijavljeno je Centru bezbjednosti Podgorica u zakonski propisanom roku, i okupljanje je odobreno, saopšteno je iz Uprave policije. Organizator okupljanja, Savez udruženja raseljenih, izbjeglih i prognanih u Crnoj Gori, kako je saopšteno, upoznat je a obavezama koje je, shodno ovom Zakonu, organizator dužan da ispuni. "Optimalan broj policijskih službenika, koji će tog dana biti angažovan na mjestu javnog okupljanja, će shodno zakonskim ovlašćenjima preduzeti preventivne a po potrebi i represivne mjere i radnje na održavanju stabilnog javnog reda i mira. Pripadnici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova će preduzeti sve mjere i aktivnosti predviđene Ustavom i zakonima države Crne Gore da obezbijede stabilan javni red i mir, kao i ličnu i imovinsku sigurnost učesnika javnog okupljanja, drugih građana Glavnog grada, štićenih ličnosti, kao i svojih službenika", navodi se u sapštenju pomoćnika direktora Uprave policije MUP-a Nikole Janjuševića. On je dodao:

"Želim da saopštim javnosti da policijski službenici neće dozvoliti izazivanje incidenata prije, za vrijeme i nakon održavanja ovog događaja na mjestu na kojem će se održati, kao i uopšte na teritoriji Glavnog grada i šire, te da će u slučaju činjenja delikata – prekršaja ili krivičnih djela, odlučno djelovati kako bi se u najkraćem roku uspostavio stabilni javni red i mir, odnosno suzbilo bilo kakvo incidentno ili deliktno ponašanje."

Zaštita za Tačija kao za Klintona >>>

Bonus video: