Amfilohije napao Tačija: Kome je poslao srca Crnogoraca sa Kosova

Amfilohije je rekao da se mole da glavari Crne Gore ukinu “najsramniji čin u istoriji Crne Gore - priznanja lažne države Kosova”, da se obnove domovi izbjeglih sa Kosova
150 pregleda 149 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2015. 08:23h

Vatrometom i petardama, uz srpske i ruske zastave, te pozive mitropolita SPC Amfilohija da Crna Gora poništi odluku o priznanju Kosova, dočekana je sinoć u Podgorici pravoslavna nova godina.

Tradicionalni doček ispod crkve Svetog Đorđa, u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorska, Amfilohije je iskoristio da ponovo prekori vlast što joj u goste u petak dolazi šef kosovske diplomatije Hašim Tači:

"Ko se smio i ko se usudio da pozove jednog od glavnih aktera genocida, umjesto da ga upute na Haški sud za napunjene jame našom braćom, za spaljene domove i hramove... Da ga pitaju u čijim grudima kucaju srca onih Crnogoraca iz Metohije koje su preko žute kuće poslali i prodali. U grudima nekih od Evropljana koji su bombardovanjem pomogli zločin i teroriste. Ko ga je pozvao da svojim nogama skrnavi časnu i poštenu Crnu Goru".

Amfilohije je rekao da se mole da glavari Crne Gore ukinu “najsramniji čin u istoriji Crne Gore - priznanja lažne države Kosova”, da se obnove domovi izbjeglih sa Kosova i Metohije. Amfilohije i sveštenici su pjevali pjesmu “Onamo, namo”, a prije toga se sa bine čuo “Vidovdan”.

Za vrijeme molebana mladić M.P. (23) je povrijeđen kada je pao sa zidina, a prije toga je izbila tuča. Intervenisalo je 10-ak policajaca.

Iz Kliničkog centra Crne Gore saopšteno je "Vijestima" da je M.P. smješten na Klinici za neurohirurgiju, zbog teške povrede glave, njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

"Trenutno nije životno ugrožen", kazali su iz KC-a.

Galerija

Bonus video: