Zlatica: Mladići tražili mještanima da plate 15 eura za sanduče

Prema Zakonu, vlasnik stana porodične stambene zgrade mora obezbijediti postavljanje i održavanje kućnog sandučeta
125 pregleda 9 komentar(a)
sandučad, Zlatica, Foto: Vesko Belojević
sandučad, Zlatica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.01.2015. 19:59h

Nekoliko mještana Zlatice požalilo se juče „Vijestima da su dvojica mladića u tom naselju “prodavala” poštansku sandučad, a oni sumnjaju da je to prevara.

Mladići su nosili sandučad, a od mještana su tražili da plate 15 eura.

“Rekli su da moram da imam sanduče i da na licu mjesta treba da platim 15 eura, a ako to ne uradim u Pošti za tu uslugu treba da dam 28 eura. Predstavili su se kao radnici firme ”Fiksna telefonija”, pa je bilo mi sve sumnjivo”, kazao je mještanin Zlatice Veselin Belojević.

On je rekao da misli da je to prevara, a da su za postavljeno sanduče nudili da se potpiše priznanica na kojoj je bio udaren pečat firme “Fiksna telefonija”.

Iz Pošte Crne Gore “Vijestima” je saopšteno da njihovi radnici nemaju nikakve veze sa prodajom sandučadi i da se kod njih ne mogu kupiti za 28 eura.

Prema Zakonu o poštanskim uslugama vlasnik stana, porodične stambene zgrade ili poslovnog objekta mora na ulazu u objekat, dvorište ili na drugi način obezbijediti postavljanje i održavanje kućnog sandučića.

Kućni sandučić mora biti označen imenom i prezimenom vlasnika, odnosno korisnika objekta, kao i brojem stana, porodične stambene zgrade ili poslovnog objekta, u skladu sa posebnim propisima.

Bonus video: