Nikšić: Mještani Župe odustali od blokade odvoza boksita

Opština će, kako je najavljeno, sjutra raspisati oglas za najboljeg ponuđača za prevoz putnika na lokalnim linijama koji će biti otvoren 15 dana
80 pregleda 1 komentar(a)
Stanišić prevoz, Foto: Svetlana Mandić
Stanišić prevoz, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 13.01.2015. 15:11h

Mještani nikšićke Župe odustali su od najavljene obustave saobraćaja i blokade odvoza boksita, jer je danas postignut dogovor sa lokalnom upravom o autobuskom prevozu.

Dogovoreno je da firma "Stanišić prevoz" prevozi putnike do župskog sela Morakovo do kraja februara.

Opština će, kako je najavljeno, sjutra raspisati oglas za najboljeg ponuđača za prevoz putnika na lokalnim linijama koji će biti otvoren 15 dana.

Nakon toga slijedi izbor prevoznika, a mora se ispoštovati i rok za žalbe, pa u lokalnoj upravi očekuju da će to biti završeno kraja februara.

Mještani su ranije, povodom ukidanja autobuske linije za veći dio Župe, odlučili da se održi jednosatna blokada rude i saobraćaja ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

Formiran je i petočlani koordinacioni tim koji će sprovoditi odluke u interesu Župe do izbora novih članova Savjeta Mjesne zajednice (MZ).

Mandat Savjetu i predsjedniku MZ Župa istekao je prošle godine.

Zatraženo je i hitno rješavanje postojećeg odrona u selu Liverovići.

Početkom godine, stanovnici dijela nikšićke Župe, njih skoro 1,8 hiljada iz Morakova, Bjeloševine, Dučica, Starog Sela i Jugovića ostali su bez autobuskog prevoza.

Problem je nastao, kako tvrde mještani, kada je na tenderu za prevoz učenika, posao dobio jedan prevoznik, dok je građane trebalo da prevozi drugi, pa je „Stanišić”, koji je do sada prevozio i đake i građane, odustao od te linije.

Bonus video: