"Na skijalištu u Kolašinu nijesu utvrđene nepravilnosti"

Šljivančanin je kazala da je obavljen nadzor na svim crnogorskim skijalištima, a posebna pažnja je posvećena kontroli pružanja usluga, organizaciji spasilačke i redarske službe i službe hitne pomoći, kao I obilježavanju I signalizacij, ali upotrebi vozila na motorni pogon
89 pregleda 5 komentar(a)
Ski centar Kolašin, Foto: Ski centar Kolašin
Ski centar Kolašin, Foto: Ski centar Kolašin
Ažurirano: 11.01.2015. 11:38h

Tokom inspekcijskog nadzora na Ski centru Kolašin 1450 nije utvrđena ni jedna nepravilnost, kada je riječ o opremljenosti i bezbjednosti staza. Inspekcijski nadzor je, u skladu sa zakonom o skijalištima, na kolašinskom ski centru obavljen nakon što je Podgoričanin Stevan Božović (24) preminuo od povreda zadobijenih na Bjelasici.

„Mogu slobodno da kažem da je skijališe u Kolašinu jedno od najurednijih skijališta u Crnoj Gori , kada je u pitanju i opremljenost i poštovanje zakonskih odredbi. Na tom skijalištu nijesmo utvrdili ni jednu nepravilnost. Inspektori su kontrolisali, nakon nesreće, sve staze na Ski centru Kolašin 1450 i utvrđeno je da su obilježene u skladu sa zakonom. To znači da postoji signalizacija kao i “panoramske table”, kazala je glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin.

Ona je rekla da je izvršni direktor Ski centra Boban Šćepanović, u skladu sa zakonom, nakon nesreće o tome obavijestio turističku inspekciju. Inspektor je, prema riječima Šljivančanin, na terenu utvrdio “da su staze bile propisno obilježene i da je postojala sva odgovarajuća oprema na skijalištu, kao I da su ispunjene sve zakonske obaveze za rad”.

Šljivančanin je kazala da je obavljen nadzor na svim crnogorskim skijalištima, a posebna pažnja je posvećena kontroli pružanja usluga, organizaciji spasilačke i redarske službe i službe hitne pomoći, kao I obilježavanju I signalizacij, ali upotrebi vozila na motorni pogon.

“Između ostalog, posebna pažnja je stavljena i na postojanje škole skijanja kao i na novu zakonsku obavezu da su maloljetni skijaši obavezni da nose kacige. Još jedna zakonska novina ove godine je i ta da ski škole moraju imati odobrenje za rad od nadležnog organa lokalne uprave. Ranije je to odbrenje izdavalo ministarstvo sporta”, rekla je Šljivančanin.

Prema njenim riječima, tokom inspekcijske kontrole na sjeveru evidentirano je da su devet subjekata nelagalno pružali usluge izdavanja smještaja u domaćinstvima. Njima su, tvrdi Šljivančanin, izdata rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i određene novčane kazne.

Bonus video: