Danilovgrad: Odbornik DPS-a vođa sindikata

Veselin Mitrović je ranije sklopio posao sa opštinom, koji sada provjerava tužilaštvo
413 pregleda 2 komentar(a)
Veselin Mitrović, Foto: Jelena Jovanović
Veselin Mitrović, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 10.01.2015. 20:21h

Odbornik DPS-a Veselin - Gigo Mitrović novi je sindikalni vođa podružnice Saveza sindikata u Danilovgradu. Mitrović je rekao “Vijestima” da je na novu funkciju imenovan prošlog mjeseca, nakon čega je tražio zamrzavanje svih političkih funkcija.

"Na zahtjev pojedinih predstavnika granskih sindikata Skupština me predložila, a potom i izabrala za predsjednika sindikata u Danilovgradu”, kazao je Mitrović, koji očekuje da njegov zahtjev za prestanak političkih funkcija bude prihvaćen.

Imenovanje Mitrovića nije "ozvaničeno" na sajtu SSCG na kojem je i dalje ime Svetozara Stamatovića, koji je "Vijestima" rekao da ne zna ništa o izboru novog čelnika.

"I dalje obavljam tu funkciju, ključevi od kancelarije su kod mene i ne znam da je bilo nekih promjena”, kazao je on.

Stamatović je pojasnio da postoje kriterijumi za izbor funkcija u SSCG.

"Jedno je izbor, a drugo imenovanje, ako je neko imenovan, a ne izabran to nije u redu”, kazao je on.

Stamatović je na pitanje kojoj frakciji pripada podružnica u Danilovgradu rekao da je “savez i dalje jedinstven”.

Mitrović je član Opštinskog odbora DPS-a, i u dva navrata je bio odbornik te partije. Svojevremeno je bio i predstavnik Unije poslodavaca u Danilovgradu, preduzetnik je i bavi se ugostiteljstvom.

Njegovo ime pominjano je u spornoj kupovini zemljišta za novo gradsko groblje. Početkom decembra inspektori su provjeravali da li su postojale kriminalne radnje u tom poslu koji su, uz amin šefa lokalnog katastra Dragana Džakovića, zaključili danilovgradsko Komunalno preduzeće i Mitrović.

Policija je kontrolu započela nakon što su “Vijesti” objavile plan tamošnjih lokalnih vlasti da novo groblje grade na parceli za koju su Mitroviću platili 120.000 eura.

O izboru odbornika DPS-a za sindikalnog vođu “Vijesti” nijesu mogle dobiti komentar generalnog sekretara SSCG Marka Nikčevića, koji nije odgovarao na pozive i sms poruke.

U Statutu SSCG piše da je Savez nezavisan od poslodavaca, vlasti, političkih stranaka i vjerskih zajednica, kao i da je funkcija u njegovim organima nespojiva je sa funkcijama u organima političkih partija.

Bonus video: