Pejanović Đurišić i Miodrag Lekić žale zbog dešavanja u Francuskoj

0 komentar(a)
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Savo Prelević
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.01.2015. 20:11h

Predsjednik Demokratskog fronta Miodrag Lekić je danas u telefenskom razgovoru sa ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori Veronik Brimo izrazio žaljenje zbog žrtava tokom terorističkog napada u Parizu kao i solidarnost sa institucijama francuske Republike, tradicionalno odlučnim u zaštiti vrijednosti demokratije od kojih je sloboda štampe jedna od osnovnih.

Pejanović Đurišić: Napad na slobodu govora i izražavanja

Ministarstvo odbrane najoštrije osuđuje napad na redakciju francuskog lista Šarli Ebdo, kazala je ministarka tog resora, Milica Pejanović Đurišić, poručujući da je to atak na osnovne evropske vrijednosti demokratskog društva – slobodu govora i izražavanja.

U oružanom napadu na redakciju satiričnog lista Šarli Ebdo u Parizu u srijedu ubijeno je deset novinara i dva policijska službenika.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Pejanović Đurišić upisala se danas u Knjigu žalosti »Je suis Charlie« u Ambasadi Francuske u Podgorici, povodom terorističkog napada u Parizu i odala počast žrtvama terorističkog napada na list Šarli Ebdo.

"Pejanović Đurišić je uputila telegram saučešća ministru odbrane Francuske Žan Iv Le Drianu, u kom je istakla da ovo nije običan napad, već napad na osnovne evropske vrijednosti demokratskog društva – slobodu govora i izražavanja", kaže se u saopštenju Ministarstva.

Pejanović Đurišić kazala je da Ministarstvo odbrane najoštrije osuđuje napad, izražavajući posvećenost savremenim načelima demokratskog svijeta, borbi protiv terorizma, solidarnosti i saradnji između prijateljskih država.

Bonus video: