Ljekove će nabavljati svakodnevno, u zavisnosti od potreba

54 pregleda 0 komentar(a)
apoteka Montefarm, Foto: Vesko Belojević
apoteka Montefarm, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 09.01.2015. 17:01h

Montefarmove apoteke u narednom periodu nabavljaće ljekove svakodnevno, u zavisnosti od potrebe, saopšteno je danas na sastanku predstavnika te javne ustanove i Ministarstva zdravlja.

Kako je saopšteno iz tog resora, sekretar Ministarstva zdravlja Zoran Kostić i generalni direktor Direktorata za zdravstvenu zaštitu Mensud Grbović razgovarali su sa predstavnikom Montefarma Radomanom Dragašom o snabdijevanju apoteka ljekovima i iznalaženju modaliteta za kvalitetniju i efikasniju snabdjevenost medikamentima.

Iz Ministarstva zdravlja naveli su da su na sastanku razmatrane mogućnosti promjene načina snabdijevanja apoteka u Podgorici i drugim crnogorskim opštinama, kako bi se i na taj način uticalo na bolju dostupnost ljekova građanima.

"Na sastanku, koji je održan u Ministarstvu zdravlja, raspravljalo se i o iskazanim potrebama za lijekovima i potrošnim medicinskim materijalom javnih zdravstvenih ustanova za ovu godinu, kao i o mogućnosti da izabranim doktorima koji propisuju ljekove u domovima zdravlja, budu dostupni podaci o Montefarmovim zalihama ljekova, kako bi znali koji ljekova ima u tom trenutku u apotekama”, navodi se u saopštenju tog resora.

Iz Ministarstva su podsjetili da su se do sada Montefarmove apoteke snabdijevale ljekovima dva puta sedmično, utorkom i petkom, i najavili da će se ubuduće ljekovi nabavljati svakodnevno, u zavisnosti od potreba pojedine apoteke.

"Takođe, u svakoj Montefarmovoj apoteci građani će moći da dobiju informaciju u kojoj apoteci u Glavnom gradu ima određenog lijeka, kako bi jednostavnije i brže došli do potrebne terapije”, kazali su iz Ministarstva.

Iz tog resora su poručili da će insistirati da Montefarm na taj način snabdijeva i apoteke u drugim crnogorskim gradovima, kako bi, kako su naveli, osnovni način snabdijevanja bio prema potrebama građana, odnosno iskazanim zahtjevima iz apoteka u svim opštinama Crne Gore.

Bonus video: