Karišik: Inficirane bebe će do 16. januara otići na pregled u Beograd

"Od 12. do 16 januara očekujemo da krenemo za Beograd, konzilijum nam je odobrio, od Fonda zdrvastva smo dobili za putne tropkove, samo treba da se rezerviše avion i da od Beograda dobijemo povratnu informciju kada možemo stići"
56 pregleda 28 komentar(a)
Predrag Karišik, Foto: Savo Prelević
Predrag Karišik, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.01.2015. 15:34h

Bebe, koje su inficirane početkom novembra prošle godine u bjelopoljskoj bolnici, ubrzo će otići na pregled u Institut za majku i dijete u Beogradu, potvrdio je za Radio Antena M jedan od roditelja Predrag Karišik.

"Od 12. do 16 januara očekujemo da krenemo za Beograd, konzilijum nam je odobrio, od Fonda zdrvastva smo dobili za putne tropkove, samo treba da se rezerviše avion i da od Beograda dobijemo povratnu informciju kada možemo stići", rekao je Karišik.

Karišik dodaje da su bebe sada dobro, ali da roditelji žele potvrdu da djeca neće imati posljedice.

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Bijelom Polju Biserka Bulatović najavila je da će porodilište, koje je inače zatvoreno nakon slučaja sa inficiraim bebama, biti otvoreno u ponedjeljak.

Ona je kazala i da ginekološko odjeljenje koje je otvoreno krajem decmbra i ambulanta rade, te da je u potpunosti normalizovan njihov rad.

Podsjećamo, u Klinički centar je od 3. do 13. novembra prošle godine primljeno pet beba sa infekcijom dobijenom u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedna preminula.

Nakon tog slučaja, ministar zdravlja Miodrag Radunović podnio je ostavku.

Bivšem direktoru Opšte bolnice u Bijelom Polju Tomislavu Jeremiću, bivšem šefu ginekološko-akušerskog odeljenja Zvonku Puletiću i Haki Tahirović, bivšoj načelnici odeljenja neonatologije u toj bolnici određen je pritvor od 30 dana.

Bonus video: