"Forbs": Crnu Goru obavezno posjetiti 2015.

Saradnica “Forbsa” Aleksandra Kirkman je napisala da je naša zemlja na putu da postane turistička destinacija namijenjena za elitu zahvaljujući, prije svega, “njenoj idiličnoj, gotovo 300 kilometara dugoj obali i i brdovitom kontinetalnom dijelu prošaranom riječnim kanjonima, ledničkim jezerima i dva mjesta pod zaštitom UNESKO-a, uključujući jedinstveni i spektakularni Nacionalni park Durmitor”
5 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.01.2015. 10:28h

Crna Gora je jedna od tri destinacije koje je američki magazin “Forbs” preporučio svojim čitateljima da posjete tokom 2015. godine.

Opisujući Crnu Goru čitateljima jednog od najuglednijih časopisa na svijetu, saradnica “Forbsa” Aleksandra Kirkman je napisala da je naša zemlja na putu da postane turistička destinacija namijenjena za elitu zahvaljujući, prije svega, “njenoj idiličnoj, gotovo 300 kilometara dugoj obali i i brdovitom kontinetalnom dijelu prošaranom riječnim kanjonima, ledničkim jezerima i dva mjesta pod zaštitom UNESKO-a, uključujući jedinstveni i spektakularni Nacionalni park Durmitor”.

"Crna Gora je dom zapanjujućem Amanovom rizortu Sveti Stefan, u kojem se u julu vjenčao Novak Đoković, a ta balkanska zemlja mami i ostale top kompanije, uključujući cijenjeni hotelski lanac 'One&Only', koji će 2016. otvoriti svoj prvi evropski kompleks u Kumboru", navodi “Forbs”.

Porto Montenegro, čiji je glavni investitor kanadski milijarder Piter Mank, takmiči se za titulu najbolje evropske marine, ističe novinarka “Forbsa”, dodavši da Porto nudi vezove za superjahte do 180 metara dužine i da je gorivo oslobođeno poreza i carine, kao i da je 45 odsto jeftinije nego u državama Evropske unije.

"To je još jedan podsticaj koji će sigurno namamiti suber-bogate brodovlasnike", zaključuje “Forbs”.

Pored Crne Gore, magazin za 2015. preporučije turistima da posjete Nambiju i Litvaniju.

Bonus video: