Ombudsman će pokrenuti ispitni postupak povodom intervencije policije

Kako su naveli, informacija da je jedna od učesnica protesta izgubila bebu, dodatno je uznemirila barsku i širu javnost
1466 pregleda 4 komentar(a)
Policija odvodi trudnicu: Protesti Bar, Foto: Printscreen
Policija odvodi trudnicu: Protesti Bar, Foto: Printscreen
Ažurirano: 16.02.2019. 12:10h

Zaštitinik ljudskih prava i sloboda pažljivo prati situaciju u Baru, a povodom poslednjih dešavanja u vezi sa intervencijom policije pokrenuće ispitni postupak po sopstvenoj inicijativi.

Iz Građanske inicijative koja se protivi gradnji vrtića u dvorištu barske Gimnazije ocijenili su ranije da je u Baru demonstrirana bespotrebna policijska sila nad mirnim i civilizovanim demonstrantima.

Iz Instirucije Zaštitinika ljudskih prava i sloboda kazali su da je, imajući u vidu situaciju da građani ne odstupaju od zahtjeva i građanskog aktivizma i sa druge strane stavove predstavnika lokalne samouprave, koji takođe ne mijenjaju planove u vezi sa izgradnjom vrtića, jasno da se stvorila neprijatna atmosfera koja zahtijeva hitno rješavanje.

“Zaštitinik ljudskih prava i sloboda pažljivo prati situaciju u Baru, a povodom poslednjih dešavanja u vezi sa intervencijom policije pokrenuće ispitni postupak po sopstvenoj inicijativi”, rekli su z te Institucije.

Kako su naveli, informacija da je jedna od učesnica protesta izgubila bebu, dodatno je uznemirila barsku i širu javnost.

“Nadamo se da će obje strane pokazati spremnost da dijalogom i u mirnoj atmosferi dođu do rješenja koje je, u postojećim uslovima, od najboljeg interesa za građane i sam grad”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: