Berane: Novogodišnjim koncertom obilježena prva godina rada

Čestitajući slavljenicima prvu godišnjicu rada, Ćulafić im je poželio afirmaciju na dječjoj horskoj sceni izvan granica Crne Gore i uspjeh u radu i život ispunjen pjesmom
2 komentar(a)
Muzičko carstvo, Foto: Tufik Softić
Muzičko carstvo, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 05.01.2015. 15:31h

Novogodišnjim koncertom koji je održan u Centru za kulturu, dječji hor „Muzičko carstvo” iz Berana obilježio je prvu godinu rada.

Koncertu su prisustvovali Episkop budimljansko – nikšićki Joanikije, predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, te brojna publika, kojima je u ime beranske Crkvene opštine dobrodošlicu poželio Vlajko Ćulafić.

Čestitajući slavljenicima prvu godišnjicu rada, Ćulafić im je poželio afirmaciju na dječjoj horskoj sceni izvan granica Crne Gore i uspjeh u radu i život ispunjen pjesmom.

Prema riječima profesorice Andrijane Vučetić – Obadović, koja sa uspjehom vodi hor „Muzičko carstvo”, ulaganje u obrazovanje djece jedina je sigurna investicija.

“Stvaranje, očuvanje i obogaćivanje kulture treba ubuduće da bude jedna od prioritetnih djelatnosti svih nas jer ćemo na taj način stimulisati i otkriti mlade talente u oblasti kulturnog stvaralaštva. Posebno želim da zahvalim ovoj djeci, svim članovima hora i njihovim roditeljima koji su izabrali upravo muziku da bude dio njihovog odgoja, obrazovanja i vaspitanja” - naglasila je profesorica Vučetić.

Publika je tokom programa novogodišnjeg koncerta bila u prilici da čuje brojne dječje kompozicije, a kao solisti na violini, klaviru i harmonici predstavilo se, takođe, nekoliko članova dječjeg hora „Muzičko carstvo“.

Bonus video: