Promjena na čelu CZK Tivat: Umjesto nestranačke ličnosti stigao kadar SDP

Iz lokalne DPS-SDP vlasti su prije par mjeseci "zamolili" Milenu Radojević da se povuče sa funkcije direktorice CZK i ode u penziju, iako joj je ugovor važio još više od dvije godine
323 pregleda 4 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 05.01.2015. 15:25h

Smjena na čelnom mjestu jedne od najrenomiranijih lokalnih institucija kulture u Crnoj Gori – Centru za kulturu Tivat je formalizovana, pa je dosadašnju dirktoricu Milenu Radojević koja je pred novogodišnje praznike otišla u penziju, kao vršilac dužnosti direktora zamijenio Vojislav Vojo Kaluđerović, poznati plesač i dječiji plesni pedagog, a koji je ujedno i visoki funkcioner OO SDP Tivta.

Kaluđerović će na tom mjestu ostati dok Savjet JU CZK Tivat ne raspiše neophodan konkurs za izbor novog poslovnog, odnosno novog umjetničkog direktora te ustanove kulture, a što je do sada sve obavljala Radojević.

Iz lokalne DPS-SDP vlasti nju su, kao afirmisanog kulturnog stvaraoca i formalno nestranačku ličnosti, prije par mjeseci, "zamolili" da se povuče sa funkcije direktorice CZK i ode u penziju, iako joj je ugovor važio još više od dvije godine.

Sve to učinjeno je da se u djelo može sprovesti novi dogovor DPS i SDP o podjeli lokalne vlasti kada je SDP, u zamjenu za lanjsku podršku gradonačelničkoj kandidaturi Ivana Novosela (DPS), "izboksovala" da za svoje kadrove dobije nove fotelje u lokalnoj upravi, preduzećima i ustanovama.

Tako će SDP-ov Kaluđerović uskoro umjesto v.d. direktor CZK postati njegov poslovni direktor, a uloga umjetničkog direktora namijenjena je Kaluđerovićevom prijatelu i kolegi iz te JU, Draganu Lakoviću (DPS).

Svoje pozicije u lokalnoj vlasti,SDP će uskoro dodatno ojačati i formalnim imenovanjem Zorana Petranovića za prvog menadžera Opštine Tivat.

Iako je Petranović formalno nestranačka ličnost, on ta tu funkciju dolazi na predlog SDP. Inače, funkciju generalnog menadžera Opštine, lokalna uprava Tivta nije imala još od usvajanja aktuelnih zakona o lokalnoj samoupravi.

Nova uprava CZK pušta filmove

Za razliku od dosadašnje prakse koja se temeljila većinom na pozorišnoj produkciji i to mahom sopstvenoj, nova uprava CZK Tivat bar u početku, više će se angažovati na puštanju filmova na dotrajalom kinoprojektoru u velikoj Sali Centra za kulturu.

Tako će Tivćani od 11. do 17.januara moći da vide čak sedam projekcija dugometražnog crtanog filma "Spasavanje Djeda Mraza 3D".

U istim danima, ali čak dva puta dnevno, daće se i ukupno 14 projekcija zaredom novog igranog filma "Gorčilo" braće Milana i Miodraga Karadžića, dok je za period od 21. do 23. januara zakazano šest projekcija novog filma "Dječaci iz Ulice Marksa i Englesa" reditelja Nikole Vukčevića.

Tokom cjelog januara nova uprava CZK Tivat sugrađanima će prirediti samo jednu likovnu izložbu i to slikara Jovana Karadžića –Kadža 22. januara, dok će ljubitelji "dasaka koje život znače" biti u prilici da uživaju u samo jednoj pozorišnoj predstavi – komadu "Nobelovci" Nikšićkog pozorišta koje će gostovati u Tivtu 28. januara.

Bonus video: