CDPR: "10 godina (ne)poštovanja Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda”

0 komentar(a)
cigarete_1, Foto: SHUTTERSTOCK
cigarete_1, Foto: SHUTTERSTOCK
Ažurirano: 05.01.2015. 12:17h

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR), u saradnji sa firmama Studio Mouse, Primodesign i Montenegro Metropolis Media, postavilo je u Beranama plakat - poster "10 godina (ne)poštovanja Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda".

Istovjetni platikati ranije su postavljeni na više lokacija u Podgorici, Nikšiću i Bijelom Polju.

"Glavni razlog je da sve podsjetimo da Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda postoji i na ovaj način obilježimo 10 godina od njegovog donošenja. Posteri koji su postavljeni na predviđenim mjestima, tzv. panoima - city light, naglašavaju i istovremeno opominju da je navedeni Zakon već deset godina tu među nama, a koliko se poštuje, ostavljeno je da sami građani i javnost prosude", saopšteno je iz CDPR.

Iz ovog društva naglašavaju da postavljeni posteri služe istovremeno kao podsjećanje da je Zakon donesen i postoji, ali i kao opomena svim pušačima da ga treba poštovati.

"Na ovaj način podsjećamo i inspekcije zadužene za njegovo sprovođenje (tržišna, sanitarna, zdravstvena i turistička), Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore, da počnu da rade svoj posao i kontrolišu primjenu ovog Zakona", navode iz CDPR.

Bonus video: