Fušeraj na zgradi kod galerije "Most": Fasada pala pod naletom vjetra

Stanari su se nakon što je pala fasada odlučili da potraže radnika i firmu, međutim, na dostupne brojeve telefona niko se nije javljao
176 pregleda 2 komentar(a)
Pala fasada, zgrada, Galerija Most, Foto: Vesko Belojević
Pala fasada, zgrada, Galerija Most, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.01.2015. 09:15h

Sa zgrade u blizini galerije "Most" pod Malim brdom prvog dana nove godine pala je nedavno urađena fasada i blokirala izlaz stanarima.

Oni su prošle godine odlučili da urade novu fasadu, a neki od njih platili su čak i oko 1.500 eura da bi zgrada izgledala ljepše.

Međutim, 20 dana nakon urađenog posla, primijetili su da je materijal izuzetno lošeg kvaliteta.

Stanarka je „Vijestima" ispričala da su se javili na broj firme koja radi fasade i da ih je nakon toga posjetio stariji čovjek koji je sam, otprilike mjesec dana, radio na zgradi.

Nakon urađenog posla, tvrdi ona, nije im dao garancije, već su samo dobili ručno ispisane bjanko račune.

"Plaćali smo po kvadraturi, a pošto nemamo predsjednika kućnog savjeta, prevareni smo", ispričala je sugrađanka dodavši da nemaju ni ugovor o obavljenom poslu.

Stanari su se nakon što je pala fasada odlučili da potraže radnika i firmu, međutim, na dostupne brojeve telefona niko se nije javljao.

Ipak, sačuvali su račune na kojima piše adresa i registarski broj firme, kao i šifra djelatnosti, koje su dostavili na uvid "Vijestima".

Na sajtu Centralnog registra privrednih subjekata piše da je pod tim brojem registrovano preduzeće "Home dome", sa sjedištem na adresi Oktobarske revolucije, za inženjerske djelatnosti i tehničko savjetovanje.

Direktor i vlasnik firme, kako se navodi na sajtu "MontenegroCompanies.eu" je Darko Tošković, sa kojim "Vijesti" nijesu uspjele da stupe u kontakt, jer su dostupni brojevi telefona bili isključeni.

Bonus video: