Tivat: Nova zgrada kod Doma vojske

Iako pripada privatnim investitorima, biće građena u istom stilu kao i obližnji Porto Montenegro
1353 pregleda 0 komentar(a)
Gradilište na obodu Porto Montenegra, Foto: Siniša Luković
Gradilište na obodu Porto Montenegra, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 19.01.2019. 12:52h

Dio prostora koji je pokriven državnom studijom lokacije „Arsenal“ - prostorno-planskim dokumentom po kome se razvija Porto Montenegro u Tivtu, a koji pripada privatnim investitorima, a ne kompaniji “Adriatic Marinas” koja stoji iza Porto Montenegra, počeo je da se razvija u istom stilu po kome se već godinama gradi to elitno rezidencijalno-turističko naselje.

Na urbanističkoj parceli koja se nalazi u Ulici Blaža Jovanovića na Seljanovu, odmah preko puta nekadašnjeg Doma Vojske u Tivtu, a sada Upravne zgrade Porto Montenegra, podgorička kompanija “General Invest” počela je gradnju objekta mješovite namjene, ukupne bruto građevinske površine 4.073 kvadrata. Nova zgrada koju gradi kotorsko preduzeće “Yu Briv” imaće dvije podzemne etaže sa garažama, prizemlje i četiri sprata.

Nova velika privatna stambeno-poslovna zgrada pravi se na obodu kompleksa elitne tivatske marine za super i mage jahte i nautičkog naselja, na lokaciji na kojoj je do prije nekoliko godina postojalo tzv. makedonsko odmaralište.

Taj dotrajali objekat srušila je podgorička firma “Vezuv” koja ga je svojevremeno kupila od Makedonaca i na toj lokaciji sada niče nova zgrada, stilom vrlo slična onima koje “Adriatic Marinas” gradi par stotina metara dalje, unutar kompleksa naselja Porto Montenegro.

Pored nove zgrade, sa sjeverne strane kompleksa, već par mjeseci traje i gradnja nešto manje zgrade privatnih investitora iz Tivta, stilom takođe slična objektima u Porto Montenegru.

Taj objekat čiji su investitori Lidija i Slobodanka Gospić i Vasilije Kostić, ukupne je bruto građevinske površine 880 kvadrata, ne računajući podzemnu etažu.

Bonus video: