Krivokapić slavio sa Marovićem u Palasu

Krivokapić se prvi put odlučio za „Palas ”, iako je već godinama slavio u „Splendidu”, koji važi za „novogodi šnjubazu” S DP- a
117 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2015. 07:38h

Iako ne mogu da se usaglase o brojnim pitanjima, čelnici dviju vladajućih partija, DPS-a i SDP-a, složni su u izboru mjesta za najluđu noć.

Politička elita, biznismeni i predstavnici kulturnog i društvenog života, 2015. su dočekali u dva najelitnija hotela na obali - bečićkom “Splendidu” i petrovačkom “Palasu”.

Ove godine se ipak dogodio nesvakidašnji “transfer”, s obzirom na to da se “Spelndid” vezivao za SDP, a “Palas” za DPS - lider SDP-a i šef parlamenta Ranko Krivokapić, koji je godinama novogodišnju noć provodio u “Spelndidu”, prvi put se odlučio za “Palas”, godinama mjesto rezervisano za potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića sa porodicom i brojne čelnike DPS-a.

“Palas” je ove godine imao najglamurozniji doček ikada - pored ekstravagatnog menija, odlično dekorisane dvorane, za dobar provod se pobrinula sama elita muzičke scene, od bosanskog kultnog pop pjevača Dina Merlina, folk ikone Zorice Brunclik, mega popularne gurpe “Miligram”, te pop pjevača Željka Joksimovića i Tonija Cetinskog.

Kao i minulih godina, gala večeri za doček prisustvovao je Marović sa suprugom Đorđinom i sinom Milošem, koji je bio sa svojom suprugom.

Zabavljao goste „Pa lasa”: Dino Merlin,  foto: "Palas"

Krivokapić je, kako saznajemo, bio u društvu partijskog kolege Danila Mirotića i ambasadora Crne Gore u Velikoj Britaniji Ljubiše Stankovića.

Novu godinu u „Palasu“ dočekao je i ministar vanjskih poslova Igor Lukšić sa suprugom i šurakom Predragom Bajovićem.

Među brojnim gostima bili su i direktor Kliničkog centra Crne gore Milan Mijović, direktor Doma zdravlja Podgorice Nebojša Kavarić, direktor ZIKS-a Miljan Perović, šef misije Crne Gore pri EU u Briselu Ivan Leković sa suprugom, predsjednik Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Šaleta Đurović sa suprugom Gordanom Đurović, bivša direktorka Poreske uprave, aktuelna članica Komisije za hartije od vrijednosti Mirjana Pešalj, vječiti vođa crnogorskog Sindikata i sindikalni graditelj Danilo Popović, vlasnik kompanije „Franca“ Hilmija Franca, svjetski priznati ljekar, akademik Zoran Krivokapić, biznismen Veselin Barović.

Među gostima bili su i poslanik DPS-a i pisac Predrag Sekulić, portparol SDP-a Mirko Stanić, šef podgoričkog DPS-a Vladan Vučelić, šef odborničkog kluba DPS-a u podgoričkom parlamentu i direktor Službenog lista Momo Vujošević i biznismen Žarko Burić.

U “Splendidu“, gdje su goste zabavaljali hrvatska pop zvijezda Jelena Rozga, Tonči Huljić sa bendom Madre badessa, Žuti Serhatlić i Haris Džinović, najluđu noć su proveli potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović, ministri Radoje Žugić i Ivan Brajović.

Kao i godinama unazad, Novu godinu u bečićkom hotelu dočekali su i Branislav - Đaga Mićunović i njegova supruga, rektorka Univerziteta Radmila Vojvodić.

“Splendid” je bio izbor i za bračni par Jelić, poslanika DPS-a Zorana Jelića i njegovu suprugu Vukicu, nekadašnjeg njemačkog ambasadora Piusa Fišera, ambasadora Slovačke Františeka Lipku, te glavnog i odgovornog urednika medijske kompnije Al Džazira Balkan Gorana Milića.

Među gostima su bili i glumac i reditelj Mima i Milan Karadžić, glumac Bane Popović sa suprugom i direktor RTCG Rade Vojvodić.

Bregović zagrijao na trgu gotovo 20 hiljada ljudi

Procjenjuje se da je gotovo 20 hiljada gostiju iz noći u noć punilo starogradske trgove, uživajući u koncertima najpopularnijih zvijezda ex jugoslovenske scene i domaćim izvođačima.

Proslavio 40 godina rada: Bregović, foto: Miloš Ćetković

U nastupu Gorana Bregovića i Alena Islamovića, koji su proslavljajući 40 godina od izdavanja prvog albuma legendarnog “Bijelog dugmeta”, na hiljade ljudi uveli u Novu godinu, uživao je i gradonačelnik Budve Lazar Rađenović koji je sa suprugom Jelenom bio na trgu.

Već 1. januara vremenske prilike su bile idealne, tako da je Budva od ranih jutarnjih sati ličila na onu iz špica ljeta. U večernjim satima na centralnoj bini ispod bedema koncert je održao Toni Cetinski, dok je 2. januara glavna zvijezda bio hrvatski kultni bend „Parni valjak.

Zamjenik direktora TO Budve Aleksandar Armenko kazao je za „Vijesti“ da je nogovodišnji program u potpunosti uspio i da je Budva ponovo bila omiljeno mjesto provoda i zabave.

Nadležni tvrde da je na sjeveru 10 odsto više gostiju nego lani

Skijaški centri Kolašin i Žabljak bilježe dobru posjećenost tokom praznika, za oko 10 odsto bolju nego lani, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

“S obzirom na povoljne najave meteorologa kada je visina sniježnog pokrivača u ski-centrima u pitanju i cjenovno konkurentne aranžmane, može se očekivati uspješna sezona”.

Call centar NTO 1300 tokom praznika primio je pedesetak poziva, koji su se većinom odnosili na pružanje servisnih informacija o vremenskim prilikama, stanju na skijalištima, organizovanom prevozu, cijenama nakon praznika... Značajnijih pritužbi, tvrde u NTO, nije bilo.

Galerija

Bonus video: