NTO: Crnu Goru tokom novogodišnjih praznika posjetilo oko 37.000 turista

Iz NTO kažu i da zimski ski centri Kolašin i Žabljak bilježe dobru posjećenost tokom novogodišnjih praznika, za oko 10% bolju u odnosu na uporedni period prethodne godine
0 komentar(a)
Budva doček trg, Foto: Miloš Ćetković
Budva doček trg, Foto: Miloš Ćetković
Ažurirano: 02.01.2015. 12:06h

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) ističu da je i ove godine Crna Gora je opravdala očekivanja i potvrdila imidž hit destinacije u regionu kada je u pitanju provod u "najluđoj2 noći u godini.

"Oko 37.000 turista odlučilo se da novogodišnje praznike provedu u našoj zemlji, što je za 5% više u odnosu na isti period prethodne godine. Najbrojniji su gosti iz Srbije, BiH, Hrvatske, Rusije i Albanije. Najbolju posjećenost bilježi Budva, koja iz godine u godinu postavlja nove standarde u organizaciji velikih manifestacija. Tradicionalno, ispred zidina Starog grada, organizovan je trodnevni program dočeka Nove godine. Koncerti popularnih domaćih i pop izvođača iz regiona poput Danijela Alibabića, Nine Žižić, Milene Vučić, Bijelog dugmeta, Tonija Cetinskog, Parnog valjka i drugih, kao i svečani popodnevni koncert klasične muzike i program animacije za djecu, uz atraktivne novogodišnje hotelske aranžmane privukli su u Budvu veliki broj posjetilaca", navodi se u saopštenju NTO.

Dodaje se i da je program na otvorenom tokom novogodišnjih praznika organizovan u gotovo svim primorskim opštinama.

"Manifestacija "Od Božića do Božića" u Kotoru, doček na šetalištu na Maloj plaži u Ulcinju, gradskim trgovima u Baru i Herceg Novom, doprinijeli su atraktivnosti i sadržajnosti naše turističke ponude i značajnijoj posjeti tokom praznika", piše u saopštenju.

Iz NTO kažu i da zimski ski centri Kolašin i Žabljak bilježe dobru posjećenost tokom novogodišnjih praznika, za oko 10% bolju u odnosu na uporedni period prethodne godine.

"S obzirom na povoljne najave meteorologa kada je visina sniježnog pokrivača u ski centrima u pitanju i cjenovno konkurentne aranžmane može se očekivati uspješna zimska turistička sezona. Za doček Nove godine u hotelima kako na primorju, tako i na sjeveru tražilo se mjesto više. Najviše turista sa višednevnim aranžmanima zabilježili su hoteli "Splendid" u Bečićima, "Palas" u Petrovcu, "Lipka" u Kolašinu i "Planinka" na Žabljaku", saopšteno je iz NTO.

Po njihovim riječima ajavljeni božićni koncerti, prateći kulturni i zabavni program, kao i posebne povoljnosti u hotelima nakon novogodišnjih praznika doprinijeće da se turisti duže zadrže u Crnoj Gori.

"Brojne novinarske ekipe iz regiona izvještavale su iz Budve sa spektakularnog dočeka, tako da je ovaj događaj imao i izuzetan promotivani efekat. Call centar Nacionalne turističke organizacije 1300 je tokom praznika primio pedesetak poziva koji su se većinom odnosili na pružanje servisnih informacija o vremenskim prilikama, stanju na skijalištima, organizovanom prevozu, cijenama smještaja nakon praznika itd. Značajnijih pritužbi nije bilo", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: