Gosti na Žabljaku uživaju u snijegu i lijepom vremenu

Lud novogodišnji provod organizovan je u većini hotela i drugih ugostiteljskih objekata. Uglavnom uz muziku uživo, sa manje ili više renomiranim solistima ili bendovima
11 komentar(a)
Ažurirano: 01.01.2015. 14:57h

Na Žabljaku prema zvaničnim podacima lokalne Turističke organizacije u hotelima boravi 580 gostiju.

U tu brojku nijesu uračunati gosti koji su u velikom broju smješteni u vikendicama, privatnom smještaju...

Lud novogodišnji provod organizovan je u većini hotela i drugih ugostiteljskih objekata. Uglavnom uz muziku uživo, sa manje ili više renomiranim solistima ili bendovima.

Najviše gostiju, njih, preko 350, odmara u hotelu „Planinka“. Svugdje bez i najmanjeg incidenta ali u granicama normale kada je taj trenutak u pitanju i na drugim mjestima kao i u saobraćaju.

Najluđa noć najvjerovatnije je i razlog što su se dva durmitorska skijališta počela puniti nešto kasnije, a vrhunac posjete dogodio se tek iza podne.

One koji su se odlučili da na snijegu uživaju na Savinom kuku, dočekalo je prijatno iznenađenje. „Uprava je odlučila da tokom prazničnih dana skijanje bude besplatno“, kaže direktor Turističkog centra „Durmitor“ Miloš Popović.

Remont i puštanje u funkciju popularnog skijališta završen je u „minut do dvanaest“. Sva ski infrastruktura prvog dana nove godine bila je u funkciji. Ipak, događali su se povremeni zastoji u radu ski lifta. On je jedini prihvatao skijaše i snoubordere. Na gornjim djelovima skijališta oskudica je sa snijegom pa je remontovana uspinjača prihvatala samo one bez skija, koji su to poželjeli.

Nekoliko iskusnih skijaških radnika i dugogodišnjih posjetilaca ovog ski kompleksa, okolnost da je remont skijaške infrastrukture završen poslednjeg dana prošle godine, vidi u neiskustvu novih vlasnika, kada je u pitanju ova problematika. Želeći da ostanu anonimni, kažu da se u cijeli proces moralo krenuti znatno ranije kako bi remont bio na vrijeme završen i kako bi današnji kraći kvarovi bili na vrijeme otklonjeni.

Daleka je budućnost iz trenutne perspektive kada će ovo skijalište imati „sniježne topove“ koji bi nadomjestili nedostajuće količine snijega. I, koliko je za pohvalu činjenica da je glavnina puta od grada do skijališta besprekorna za saobraćaj, toliko je za kritiku i to što se na hronično problematičnih oko 200 metara puta ispred parkinga događaju brojni zastoji uzrokovani zaglavljivanjima i slijetanja vozila sa uzanog i krivudavog puta. Neprihvatljivo je i to da se u najvećem špicu kroz prepun parking provlači kamion kako bi odvezao kontejner sa smećem, kako je to bilo prvog dana ove godine.

Galerija

Bonus video: