Tivat: Draško Jelovac prvi do krsta

U plivanju je učestvovao do sada najveći broj učesnika – preko sedamdeset, među kojima je bilo i desetak djevojaka, a događaj je okupio veliki broj vjernika iz Tivta i Boke kotorske
1381 pregleda 3 komentar(a)
Jelovac, Foto: Dragan Redžo
Jelovac, Foto: Dragan Redžo

Tivćanin Draško Jelovac prvi je danas doplivao do časnog krsta u tradicionalnom Bogojavljenskom plivanju na Miholjskoj Prevlaci.

U plivanju je učestvovao do sada najveći broj učesnika – preko sedamdeset, među kojima je bilo i desetak djevojaka, a događaj je okupio veliki broj vjernika iz Tivta i Boke kotorske.

Danas na Miholjskoj prevlaci

"Osjećaj je neopisiv. Puno emocija, sreća, nešto fantastično što čovjek može doživjeti i osjetiti. Poslednjih 4-5 godina svake godine učestvujem u tim Bogojavljenskim plivanjima za časni krst. More je bilo prelijepo, sad je oko srca toplo. Ovo sam oduvijek želio da uradim za sebe i svoju porodicu i to sam ove godine uspio", rekao je Jelovac.

"Dobili smo pobjednika u ovom našem viteškom nadmetanju, ali svi vi koji učestvujete ste pobjednici. Svi koji su sa Gospodom su pobjednici", istakao je iguman manastira Miholjska Prevlaka, arhimandrit Benedikt koji je prigodnim poklonima darivao Jelovca, ali i sve ostale učesnike ove manifestacije.

Bonus video: