Ukrašeno, okićeno: Veselo i složno dočekuju Novu godinu

Penzioneri, koje su reporteri "Vijesti" sreli u ulazu zgrade, istakli su da su oduševljeni dekoracijama, ali i atmosferom i slogom koja vlada među komšijama
163 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 31.12.2014. 15:11h

Dvadesetak porodica u Ulici Radosava Burića iz ulaza 167 na Zabjelu potrudili su se pred praznike, da osim domova, ukrase hodnik i zidove zgrade u kojoj žive.

Stanar Miloš Vujošević kazao je „Vijestima" da već 12 godina njeguju tradiciju ukrašavanja zgrade, koja najviše obraduje desetak mališana. On je rekao da su stariji ljudi inicijatori akcije, dok su mlađi bili zaduženi za kačenje balona, lijepljenje ukrasa i kićenja novogodišnje jelke koja je postavljena u hodniku zgrade, nedaleko od ulaza.

"Svako je bio zadužen da sredi svoj sprat", istakao je mladić dodavši da su ukrasi na jelkama stari preko 30 godina.

Penzioneri, koje su reporteri "Vijesti" sreli u ulazu zgrade, istakli su da su oduševljeni dekoracijama, ali i atmosferom i slogom koja vlada među komšijama.

U okviru aktivnosti "Stanica 15" na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Crne Gore studentkinje prve godine napravile su novogodišnju jelku ispred te ustanove.

Jelka, od reciklažnog materijala, kartona i kanapa, kasnije je premještena u hol gdje je izazvala veliku pažnju zaposlenih i studenata. Saradnik u nastavi na fakultetu i mentor na radionicama Ema Alihodžić-Jašanović kazala je da su studenti granje napravili od starih studentskih radova, rogove jelke od kartona i kanapa, nakon čega su novogodišnje drvo isprskali sprejom. Istakla je da su samo djevojke učestvovale u ovoj aktivnosti, dok je muški dio ekipe koja pohađa radionice sređivao enterijer škole i na taj način obezbijedio nove i bolje uslove za rad u studiju.

Njegošev park krasi jelka od boca

Radnici "Komunalnih usluga" postavili su u Njegoševom parku jelku, visoku šest i po metara, koju su zaposleni iz "Deponije" napravili od plastičnih boca i limenki.

Jelka u Njegoševom parku, foto: Boris Pejović

"Napravila je stručna ekipa 'Deponije', koja je uložila svoj trud i dala doprinos uređenju grada u susret predstojećim novogodišnjim praznicima", navodi se u saopštenju "Komunalnih usluga".

Galerija

Bonus video: