Tunel Tivran pušten u promet

Ministar Brajović je podsjetio da je dionica puta koja je rekonstruisana duga 1,6 kilometara, dok je tunel dužine 474 metra
126 pregleda 11 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Tufik Softić
Ivan Brajović, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 30.12.2014. 13:40h

Ministar saobraćaja Ivan Brajović i predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić ozvaničili su danas završetak radova i pustili u promet tunel Tivran na magistralnom putu Berane – Ribarevine.

Ministar Brajović je podsjetio da je dionica puta koja je rekonstruisana duga 1,6 kilometara, dok je tunel dužine 474 metra.

„Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za saobraćaj daju maksimum kako bi imali dobru saobraćajnu infrastrukturu. Ovdje se radi o velikom građevinskom poduhvatu. Procijenjena vrijednost radova bila je 4,44 miliona eura. Radovi su izvedeni za četiri miliona, što znači da smo prilikom relaizacije projekta imali uštedu od blizu 380 hiljada eura“ kazao je Brajović.

Ministar je i za sljedeću godinu najavio aktivnosti na realizaciji državnih cesti.

„U godini koja je pred nama radićemo na popravci puta Berane – Rožaje i Berane – Ribarevine. Poodmakli smo sa projektovanjem puta od Berana do Petnjice i to pokazuje da pored kapitalnih projekata kakav je autoput Bar – Boljare, ne zanemarujemo nio ostale državne puteve“ – kazao je Brajović.

Predsjednik beranske opštine je rekao da su se na ovoj dinoci često događale saobraćajne nezgode.

„Izgradnja tunela Tivran bitno će uticati na bezbjednost saobraćaja na putu Berane – Ribarevine“ – kazao je Šćekić.

Tunel je počeo da se gradi u januaru 2012. godine i dugo je saobraćaj na ovoj saobraćajnici obustavljan dva puta dnevno.

Izvođač radova je bila kompanija Bemaks, a podizvođaži Rudnici Boskita, odnosno Tunelogradnja iz Nikšića.

Magistralni put koji od Podgorice i Bijelog Polja vodi do Berana i dalje prema Rožajama i Srbiji, jedan je od najfrekventnijih u državi.

Bonus video: