Žabljak: Vukićević primio policajce

Tom prilikom novčano je nagradio policajca Sreta Marića koga je kolektiv proglasio najboljim u 2014. godini
164 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Vukićević, Foto: Obrad Pješivac
Veselin Vukićević, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 29.12.2014. 11:36h

Predsjednik Opštine Veselin Vukićević upriličio je danas prijem za pripadnike Odjeljenja bezbjednosti Žabljak na kome je informisan o rezultatima rada u godini na izmaku.

Tom prilikom novčano je nagradio policajca Sreta Marića koga je kolektiv proglasio najboljim u 2014. godini.

Policijske starješine, svaki po svojoj oblasti, informisali su gradonačelnika o postignutim rezultatima rada iz čega je proistekla konstatacija da je bezbjednosna situacija u gradu pod Durmitorom povoljna.

Oblast suzbijanja kriminaliteta karkteriše značajno manje registrovanih rivičnih djela nego u prethodnoj godini. Nije bilo teških krivičnih djela a smanjen je i broj imovinskih djela. Maloljetničku delikvenciju karakteriše jedna krivična prijava protiv tri lica. Promet i proizvodnja opojnih droga uastupljena je registrovanim jednim krivičnim djelom a prijavom su obuhvaćene dvije osobe koje nijesu sa ovog prostora. Na području ove opštine nije registovano ni jedno samoubistvo ali i dalje ostaje nerasvijetljeno nekoliko provalnih krađa iz prethodnih godina.

Oblast javnog reda i mira takođe karakteriše smanjenje broja izvršenih prekršaja ali i porast prekršaja sa radnjom fizičkog napada. Manje je ometanja i omalovažavanja službenih lica ali više prekršaja nasilja u porodici.

Među imenima izvršilaca ili oštećenih nema inostranih državljana. Policija je registrovala 24.900 stranaca u svojstvu turista i 64 strana državljanina kojliko ih je prošlo postupak izdavanja odobrenja za privremeni boravak.

U neznatnom porastu je broj saobraćajnih nezgoda u kojima je tokom godine po jedno lice izgubilo život i pretrpjelo teške tjelesne povrede. Tri lica su zadobila lakše tjelesne povrede a 13 nezgoda je sa materijalnom štetom.

Broj od 84 oduzete vozačke dozvole više nego duplo veći je od prethodne godine. Naležnom organu za prekršaje podneseno je 109 prijava što je značajno više od prošlogodišnje 64. Skoro 1.700 izdatih naloga za novčano kažnjavanje predstavlja porast za oko 250 takvih mjera.

Predsjednik Vukićević je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima i, zarad nastavka kontinuiteta bezbjedne sredine, obećao saradnju službi lokalne uprave.

Načelnik Odjeljenja bezbjednosti Dragan Slavulj ukazao je na specifičnosti Žabljaka kao turističke destinacije sa dvije turističke sezone, sa pozicije bezbjednosti značajno različite i pozvao mještane i turiste da doprinesu na nastupajući praznici i dalji tok sezone provedu u prijatnoj atmosferi a policija će preduzeti sve da tako bude.

Bonus video: