Povratak masline Boki i povratak Boke maslini

“Cilj ove i sličnih manifestacija je da promoviše domaći proizvod, doprinese čuvanju tradicije, pospješi proizvodnju zdrave hrane kao i mediteranski način života”
87 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2014. 16:37h

Pod sloganom Povratak masline Boki i povratak Boke maslini ovog vikenda je u Herceg Novom održan dvodnevni Novogodišnji sajam mediteranskih proizvoda. Dvadesetak izlagača domaće hrane: meda, sira, mesa i maslinovog ulja, ali i suvenira i kozmetike od maslinovog ulja iz cijele Crne Gore, promovisali su zdrav način ishranei života..

“Cilj ove i sličnih manifestacija je da promoviše domaći proizvod, doprinese čuvanju tradicije, pospješi proizvodnju zdrave hrane kao i mediteranski način života”, kazala je Vesna Đukić iz Maslinarskog društva Boka koje je organizator sjama. Ističe da je sajam dobra prilika da se okupe proizvođači zdrave hrane , ali i da se obogati turistička ponuda novim sadržajima , al ii dad a impuls razvoju seoskog turizma.

Đukić primjećuje da na žalost u Boki nema adekvatnog prostora za ovakve sajamske manifestacije.

Proizvodjacaći su svijesni važnosti ove vrste promocije koja uvijek rezultira novim mušterijama i iskustvima.

“Ono što vrijedi lako nađe mušteriju”, uvjeren je Željko Radman pčelar iz Ratiševine u zaleđu Herceg Novog. Sajam je bila prilika da posjetioce upozna sa novim proizvodima. Pored meda predstavio je i ljekovite pripravke od meda i ljekovitog bilja.

Podsjećamo da će početkom u naredne godine u okviru Praznika mimoze, u Bijeloj biti organizovan Sajam masline i vina.

Galerija

Bonus video: