Bolnici u Risnu donacija za kupovinu aparata

384 pregleda 1 komentar(a)
bolnica, Risan, Foto: Siniša Luković
bolnica, Risan, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.12.2014. 12:20h

Nastavljajući praksu doniranja finansijskih sredstava javnim medicinskim ustanovama u Boki Kotorskoj, kompanija „Luštica Development“ iz Tivta uputila je finansijsku pomoć Specijalnoj bolnici za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković“ u Risnu, u iznosu od 5.270 eura.

Novac će biti usmjeren na kupovinu neophodne medicinske opreme za potrebe odjeljenja za Fizikalnu medicinu, koja uključuje aparat za presoterapiju, ultrazvučni aparat i eko medico H – za horizontalnu terapiju.

“Razumijevajući potrebu zdravstvenog sistema Crne Gore za unapređenjem usluga korisnicima, kao društveno odgovorna kompanija, proširili smo djelokrug organizacija kojima upućujemo finansijsku podršku i na javne zdravstvene ustanove, a tako će biti i ubuduće“, kazala je Bojana Šaranović iz marketinga „Luštice Development”.

Direktor risanske bolnice dr Milić Jauković zahvalio se toj kompaniji na kako je kazao, „humanom gestu i razumijevanju za ekonomske probleme u zdravstvu, posebno ove bolnice”.

„Vaša i uopšte podrška institucija i ljudi spremnih da pomognu i daju značaj poslu koji obavljamo, zaista nam puno znači u naporima da obezbijedimo veći nivo kako zdravstvenih usluga i komfora pacijenata tako i uopšte ambijenta u kojem poslujemo“, naveo je dr Jauković.

Specijalna bolnica za ortopediju, neurohirirgiju i neurologiju „Vaso Ćuković“, izgrađena 1941. Godine donacijom koju je obezbdjeio čovjek čije ime nosi – poznati bokeljski dobrotvor Vaso Ćuković koji je zavidan kapital stekao radeći u SAD. Ovo jedina bolnica za koštano-zglobna oboljenja u Crnoj Gori, a posjeduje i Neurohirurško i Neurološko odjeljenje sa Fizikalnom terapijom.

Inače, u protekle četiri godine „Luštica Development“ je uložila je više od pola miliona eura u društveno odgovorne projekte u više crnogorskih gradova, a sa lokalnom upravom Tivta ta kompanija nedavno je potisala godipnji ugovor o sponzorstvu i podršci lokalnoj zajednici za 2015, vrijedan 150 hiljada eura.

Bonus video: