Padavine otežavaju saobraćanje ka Kolašinu, od Podgorice do Nikšića prohodno

Posljednjih sati sniježne padavine su se aktuelizovale, pa se zbog poledice preporučuje veoma oprezna vožnja
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2014. 17:39h

Put od Podgorice do Međuriječja je prohodan, a saobraćaj se odvija usporenijim intenzitetom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Posljednjih sati sniježne padavine su se aktuelizovale, pa se zbog poledice preporučuje veoma oprezna vožnja.

U kolašinskoj policiji su kazali da je po jedan čistač "Crnagoraputa" raspoređen je na svakih 15 kilometara.

Teretna motorna vozila, šlepere i vozila s prikolicom od 13 sati ponovo su uključena u vožnju. zabrana uključibvanja za tu vrstu vozila važila je od jutros u 6 sati

Čitaoci "Vijesti" su tokom dana slali fotografije sa dionice Podgorica-Kolašin na kojima se vide zavejani putevi u veoma lošim uslovima.

Crkvine

Uočeni su sitniji odroni, ali većih zadržavanja nema.

Kako saznajemo, na kraj puta se nalaze i zaustavljeni šleperi.

Put Podgorica-Nikšić je prohodan. Saobraćaj se odvija u oba smjera uz intervencije čistača snijega.

Klizavi kolovozi, moguća poledica

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a zbog niskih temperatura ima poledice, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza. Kako navode, obavezna je upotreba zimske opreme.

Saobraćaj je zabranjen za šlepere i kamione sa prikolicom na putu Nikšić-Šavnik-Žabljak. Na magistralnom putu Lipci-Grahovo u mjestu Krivošije, zbog miniranja, do 15. februara dolaziće do desetominutnih prekida za sva vozila od deset do 11 sati i od 15 do 16 sati. Na magistralnom Nikšić-Podgorica, u tunel Budoš saobraća se naizmjenično jednom trakom od sedam do 17 sati.

U toku je rekonstrukcija tunela Tivran na magistralnom putu M-2 Ribarevina-Berane i postavljena je privremena saobraćajna signalizacija. Na magistralnom putu M-18 na dionici Nikšić-Danilovgrad režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Galerija

Bonus video: