"Način na koji su privedene naše kolege nije primjeren"

„Ne arbitrirajuci i ne sudeći opravdanost njihovog privođenja i ostavljajući to nadležnim državnim organima, smatramo da se ovo privođenje moglo uraditi na način koji bi doprinio očuvanju dostojanstva naše profesije"
73 komentar(a)
ljekariiii_1, Foto: B. PEJOVIĆ
ljekariiii_1, Foto: B. PEJOVIĆ
Ažurirano: 27.12.2014. 22:07h

Strukovna sindikalna organizacija Opšte Bolnice Bijelo Polje i sindikalne organizacije OB Bijelo Polje i Doma Zdravlja Bijelo Polje, izražavaju najenergičnije negodovanje protiv načina na koji je sprovedena akcija privođenja troje njihovih kolega u petak, 26. 12. 2014. godine.

„Ne arbitrirajuci i ne sudeći opravdanost njihovog privođenja i ostavljajući to nadležnim državnim organima, smatramo da se ovo privođenje moglo uraditi na način koji bi doprinio očuvanju dostojanstva naše profesije.

Pozivamo ukupnu javnost i medije da uvaže činjenicu da zdravstveni radnici Bijelog Polja, nakon događaja u Opštoj bolnici rade pod izuzetno velikim pritiskom i u otežanim okolnostima“, saopšteno je iz sindikalnih organizacija.

U saopštenju se dodaje da ljekari i osoblje izražavaju negodovanje prema aktuelnom stavu javnosti prema njihovoj profesiji i pozivaju na razumijevanje i podršku zdravstvenim radnicima, koji se trude da na profesionalan i odgovoran način ispunjavaju svoje humane zadatke.

„Jedino tako moguće je ponovno uspostavljanje poljuljanog povjerenja u zdravstveni sistem, kako lokalno, tako i u cjelini i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite na svim nivoima“, stoji u saopštenju sindikalnih organizacija.

Bonus video: