Herceg Novi: Počelo rušenje bivšeg hotela Rudnik

199 pregleda 7 komentar(a)
hotel Rudnik, Foto: Slavica Kosić
hotel Rudnik, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 27.12.2014. 15:42h

Rušenje bivšeg hotela „Rudnik", u centru Herceg Novog, počelo je danas.

Posao je povjeren firmi „Krušo niskogradnja" koja je na tenderu jedina dostavila ponudu za rušenje ovog zdanja. Troškove u vrijednosti 4.600 eura snosiće Opština Herceg Novi.

Slobodan Radović vlasnik firme Krušo niskogradnja, ističe da posao nije lak, ali da njegova firma ima svu potrebnu mehanizaciju i da će posao obaviti kvalitetno i odgovorno. Uz opasku da je početak rušanja Rudnika “lijep i tužan trenutak- lijep jer će biti uklonjena građevina koja je bila ruglo i opasnost za grad, a tužan jer Novljani pamte lijepe trenutke provedene u hotelu dok je radio.

Nada se da će na istom mjestu nići novi i savremeni hotel.

Predratni hotel Rudnik, koji je nakon nacionalizacije radio u sastavu HTP Boka, izmedju dva rata bio je elitni hotel. Smješten u centru grada, u najfrekventnijem dijelu Njegoševe ulice, I nakon Drugog svjetskog rata hotel je bio, omiljeno sastajalište Novljana, ali i gostiju koji su dolazili u grad.

U Rudnik su često svraćali Ivo Andrić, Dušan Kostić, Branko Ćopić i drugi književni velikani.

Hotel nije radio 35 godina jer je oštećen u zemljotresu 1979. godine.

Hotel se dodatno urušio krajem jula nakon nevremena koje je zahvatilo hercegnovsku rivijeru. Tada je sudski vještak utvrdio da objekat mora biti srušen jer predstavlja opasnost za prolaznike i ostale zgrade.

Rušenje Rudnika biće nastavljeno i sjutra.

Bonus video: