Mališani će igrati i sa Barselonom

Filipović je izrazio zadovoljstvo što je talentovani fudbaler obišao male igrače i pojasnio da je klub počeo sa radom u septembru ove godine i ima oko 20 članova
130 pregleda 0 komentar(a)
Petar Grbić, Foto: Ana Komatina
Petar Grbić, Foto: Ana Komatina
Ažurirano: 27.12.2014. 15:20h

Fudbaler FK "Partizan" iz Beograda Petar Grbić prisustvovao je juče treninzima djece kluba “Elektron”. Mališani se pripremaju za turnir u Sarajevu gdje će nastupiti preko 150 ekipa iz čitave Evrope.

Trener “Elektrona” Nenad Filipović kazao je da 8. januara idu na turnir u Sarajevo, a pored njih, nastupiće i djeca iz "Barselone", "Minhena 1860", "Dinama" iz Zagreba i "Hajduka" iz Splita.

Dječaci, uzrasta do devet godina, oduševili su igrom Grbića koji je došao na odmor u rodnu Podgoricu.

On je, nakon fotografisanja sa nadarenim mališanima posmatrao "utakmicu" i rekao da među njima ima talenata koji već u tom uzrastu pokazuju potencijal da jednog dana nose dresove prestižnih klubova. Grbić je istakao da mu je zadovoljstvo što je u prilici da nakon iscprne polusezone, u toku koje je odigrao 27 utakmica, obiđe svoj grad.

Devetogodišnji Marko Brajović rekao je da su on i drugari jedva čekali da ih posjeti Grbić i da bi mnogi od njih voljeli da jednog dana, kao i on, zaigraju u Partizanu. Brajović je kazao da je gledao Grbića ove jeseni na malim ekranima i otkrio da bi volio da igra na poziciji lijevog beka.

Filipović je izrazio zadovoljstvo što je talentovani fudbaler obišao male igrače i pojasnio da je klub počeo sa radom u septembru ove godine i ima oko 20 članova. Ono što razlikuje "Elektron" od drugih je to što rade isključivo sa nadarenom djecom i ne primaju preko 12 mališana godišnje, tvrdi trener.

Naglasio je da sa kolegom Nikolom Zarubicom trude se da nauče dječake kvalitetnoj igri i da već sada na državnom nivou pokazuju dobre rezultate.

Nedostaje igrališta i terena

Grbić, koji je nosio dresove FK "Grblja", grčkog "Olimpijakosa", OFK "Beograda", a sada i "Partizana", kazao je da se trudi da slobodno vrijeme iskoristi za dolazak u Podgoricu, koju smatra najljepšim gradom.

Objasnio je da voli svaki njen kutak, ali i da smatra da gradu fali više igrališta i parkova.

On je kazao da bi djeca na igralištima i parkovima zahvaljujući sportu i rekreaciji stvorila zdrave navike i stil života.

Zaslužio je poziv selektora Brnovića, Crnogorke su najljepše

Grbić misli da je zaslužio da ga selektor Branko Brnović pozove u reprezentaciju, iako je, kako tvrdi, "na njemu da li će to da učini ili ne". Rekao je da ne zna da li će od proljeća naredne godine ostati u "Partizanu", ali i da bi volio da sa duplom krunom pođe u inostranstvo. Istakao je da je zadovoljan klubom i da od igrača zavisi da li će osvojiti titulu.

"Što se mene tiče, volio bih da osvojimo titulu, makar i sa bodom prednosti", naglasio je Grbić.

Tvrdi da se dobro snašao u glavnom gradu Srbije, ali da "ne gleda mnogo Beograđanke", jer su Crnogorke ipak najljepše djevojke.

Bonus video: