Dobričanin ogorčen: U ponedjeljak protest zbog privođenja Dragaš i Vukmirovića

409 pregleda 95 komentar(a)
Vladimir Dobričanin, Foto: Vesko Belojević
Vladimir Dobričanin, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 27.12.2014. 13:57h

U ponedjeljak, 29. decembra, u 10 sati ispred Instituta za bolesti djece biće organizovan dvosatni protest zbog neprimjerenog i skandaloznog privođenja naših kolega iz Instituta – dr Ljubinke Dragaš i dr Filipa Vukmirovića, najavio je dr Vladimir Dobričanin, predsjednik Sindikata doktora medicine.

On je u uzjavi za Portal Analitika kazao da će se za to vrijeme, u Kliničkom centru primati samo hitni slučajevi.

"Dr Dragaš i dr Vukmirović su ljudi od nesumnjivog ljudskog i stručnog integriteta i garantujem da bi se odazvali na svaki poziv, bilo da je došao iz policije ili tužilaštva. Nema potrebe da ih privode policijskim maricama. Naša poruka je: nemojte nas hapsiti kao kriminalce! Ako nastave ovako, Crnogorci će se obraćati za pomoć babama vračarama, jer ne znam ko će željeti da studira medicinu i da bude ljekar, već smo potpuno poniženi društvenim i materijalnim statusom“, kazao je Dobričanin za Portal Analitika.

Ljekari Kliničkog centra Crne Gore Filip Vukmirović i Ljubinka Dragaš kao medicinski tehničar Saša Jovović, pušteni su sinoć na slobodu, nakon saslušanja u Tužilaštvu.

Vrhovno državno tužilaštvo juče je saopštilo da postoji sumnja da su, u slučaju inficiranih beba iz Bijelog Polja, Vukmirović i Jovović izvršili krivično djelo nesavjestan rad u službi, a njihova koleginica Dragaš krivično djelo neprijavljivanja krivičnog djela i učinioca.

Bonus video: