Blokiran račun Domu za nezbrinutu djecu u Bijeloj

Zbog blokiranog račun u Domu je otežana nabavka namirnica i svega što je potrebno da bi djeca mogla da imaju normalne uslove za boravak
219 pregleda 23 komentar(a)
Dom Mladost, Foto: Slavica Kosić
Dom Mladost, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 27.12.2014. 07:45h

Dječijem domu "Mladost" u Bijeloj blokiran je račun zbog duga za vodu.

Direktor Vodovoda Zoran Šabanović ističe da bjelski Dom duguje 12 hiljada eura, i da su bili prinuđeni na tu mjeru kako dug ne bi zastario.

Šabanović navodi da su kontaktirali nadležne u Domu koji su im kazali da nemaju sredstva, a iz Ministrastva rada i socijalnog staranja, koje je nadležno za Dječiji dom, su im saopštili da su uplatili sredstva za vodu.

“Vjerujem da ima onih koji duguju mnogo više pa im se ne isključuje voda”, kazao je direktor Doma Boro Đukanović. Ministarstvo rada i socijalnog staranja je nakon blokade računa uplatilo 5.000 eura, koje su proslijeđene Vodovodu, tvrdi Đukanović.

“Mi smo svaki mjesec ponešto uplaćivali”, ističe Đukanović i dodaje da u Vodovodu nisu ponudili nikakav dogovor kojim bi se prevazišla ova teška situacija.

Zbog blokiranog račun u Domu je otežana nabavka namirnica i svega što je potrebno da bi djeca mogla da imaju normalne uslove za boravak.

Vodovodu fizička i pravna lica duguju oko dva miliona eura.

Bonus video: