Žabljak: Snijeg nije izazvao veće probleme, saobraćajnice prohodne

Ipak, na putu Pljevlja-Đurđevića Tara, odmah po ulasku u kanjon, kamion kosovskih registracija sa prikolicom, utovaren daskom, izazvao je oko 16 časova zastoj jer je prikolica sletjela sa puta
1 komentar(a)
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 26.12.2014. 17:10h

Snijeg na durmitorskom području nije izazvao veće probleme u funkcionisanju ljudi, saobraćaja, vodosnadbijevanju niti u napajanju električnom energijom.

Saobraćajnice su prohodne, kako u gradu tako i na prilaznim magistralnim i regionalnim putevima. Normalno odvijanje saobraćaja omogućili su i vozači koji se uglavnom ponašaju shodno situaciji i disciplinovanom vožnjom doprinose da nema zastoja.

Ipak, na putu Pljevlja-Đurđevića Tara, odmah po ulasku u kanjon, kamion kosovskih registracija sa prikolicom, utovaren daskom, izazvao je oko 16 časova zastoj jer je prikolica sletjela sa puta.

Saobraćaj se na tom dijelu odvija naizmjenično a regulisanje prohodnosti vrši policija iz Pljevalja.

Popodne je i na Jezerskoj površi počeo da duva vjetar što je samo po sebi smanjilo vidljivost i zahtijeva dodatan oprez.

Iz "Crnagoraputa" kažu da su se zbog toga fokusirali na magistralu od Žabljaka prema Šavniku jer, iz iskustva znaju, da iako je snijeg još uvijek mali, potpomognut vjetrom i mećavom može da stvori probleme.

Bonus video: