Milivojević: Neki spinuju da sam sebe prebijam

50 pregleda 7 komentar(a)
Stevan Milivojević, Foto: Boris Pejović
Stevan Milivojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.12.2014. 14:33h

Neki politički subjekti, uključujući i pojedince iz nevladinih organizacija, pokušavaju da spinuju priču da sam ja taj koji prebija sebe samog i demolira prostorije jedinog javnog LGBT društvenog i kulturnog centra u Crnoj Gori. Odlučno odbacujem te navode i skrećem im pažnju, da to što rade, je u najmanju ruku nehumano, nesolidarno i nepošteno, saopštio je je izvršni direktor LGBT Forum Progres Stevan Milivojević.

Milivojević je kazao da je njegova odluka o zamrzavanju članstva u vladinom antidiskriminatornom tijelu opravdan čin koji je proizveo prve konkretne efekte.

"Zato mogu reći da sam zadovoljan tokom i rezultatima današnje sjednice Savjeta za zaštitu od diskriminacije Vlade Crne Gore. Prije svega zato što sam uspio pridobiti pažnju i interesovanje za pitanja bezbjednosti LGBT zajednice ključnih političkih aktera i ličnosti koje vode ovu zemlju. Posebno sam zahvalan, i pohvaljujem, javno, senzibilitet i konstruktivni pristup potpredsjednika Vlade Lukšića i Markovića kao i ministra Numanovića. Zahvaljujući njihovom razumijevanju, odmah nakon praznika, organizovaće se nastavak današnje sjednice kojoj je obavezan prisustvovati i direktor Uprave policije”, rekao je Milivojević.

On je naglasio da je predstojeće vrijeme prilika za policiju da osnaži operativne i druge radnje kako bi se postigao određeni napredak u istragama.

“Mislim da je sa sjednice rukovodstvu policije upućena veoma jasna poruka. Uz svo razumijevanje svih drugih društvenih prioriteta, kao pripadniku i jednom od lidera LGBT zajednice, pitanje svakodnevne bezbjednosti LGBT osoba je izuzetno važno i ne smije biti zaboravljeno ni jednog trenutka”, navodi se u saopštenju.

Milivojević je negirao navode da je odgovoran za demoliranje LGBT društvenog i kulturnog centra

“Neki politički subjekti, uključujući i pojedince iz nevladinih organizacija, pokušavaju da spinuju priču da sam ja taj koji prebija sebe samog i demolira prostorije jedinog javnog LGBT društvenog i kulturnog centra u Crnoj Gori. Odlučno odbacujem te navode i skrećem im pažnju, da to što rade, je u najmanju ruku nehumano, nesolidarno i nepošteno. Osuda i kažnjavanje nasilja traže objektivnost a ne osvetoljubivost zbog povrijeđene sujete i postupaka ranijeg menadžmenta organizacije koju ja danas vodim”, naglasio je Milivojević.

Zbog toga je istakao da je sada na potezu policija.

“Mene lično i organizaciju koju vodim takvih priča jedino može "spasiti" pošten i profesionalan rad policije koja je dužna da razvijetli svaki napad a mene procesuira ako sam bilo kada i bilo šta izmislio”, zaključuje se.

Bonus video: