PODRŠKA UNESCO-A

Odobren projekat Nacionalne biblioteke o informacionoj pismenosti

„Tim Nacionalne biblioteke osmislio je ovaj međuresorni projekat u kojem će učestvovati stručnjaci i predstavnici ministarstva kulture, prosvjete, informacionog društva i telekomunikacija, kao i bibliotekari iz odabranih javnih i školskih biblioteka“, kaže se u saopštenju
0 komentar(a)
UNESCO sjedište, Foto: Unesco.org
UNESCO sjedište, Foto: Unesco.org
Ažurirano: 16.02.2019. 14:13h

Generalni direktorijat UNESCO u Parizu odobrio je projekat Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“ - Informaciona i medijska pismenost - strategija i obuka.

„Tim Nacionalne biblioteke osmislio je ovaj međuresorni projekat u kojem će učestvovati stručnjaci i predstavnici ministarstva kulture, prosvjete, informacionog društva i telekomunikacija, kao i bibliotekari iz odabranih javnih i školskih biblioteka“, kaže se u saopštenju.

 Kako se navodi, Projekat je odobren na osnovu konkursa Program participacije 2014-2015.

„Sljedeće godine će se paralelno raditi na izradi predloga Strategije širenja informacione i medijske pismenosti mrežom biblioteka i na neposrednom obrazovanju bibliotekara kroz radionice i edukacije edukatora“, kazali su iz Biblioteke.

 Planirane aktivnosti proistekle su iz inicijative koju je Nacionalna biblioteka, uz podršku Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO, pokrenula u martu. 

 Kako je pojašnjeno, Inicijativa je konstruktivna reakcija na savremene svjetske trendove u bibliotečko-informacionoj djelatnosti i preporuke organizacije UNESCO, kao i na aktuelne potrebe građana i korisnika biblioteka za savladavanjem i djelotvornim korišćenjem narastajućeg broja različitih izvora informacija. 

Preporučujemo za Vas