Klimenta optužuje: Milisav Korać dodijelio sebi i porodici 4.000 eura

On je od predsjednika Komisije Dragana Đukanovića zatražio da objasni i kako je Korać, kao član Komisije, sebi i porodici dodijelio 4.000 eura u oblasti socijalne zaštite i humanitarne djelatnosti
153 pregleda 0 komentar(a)
Zbor radnika Gornji Ibar Rožaje, Foto: Euromost
Zbor radnika Gornji Ibar Rožaje, Foto: Euromost
Ažurirano: 25.12.2014. 15:55h

Predsjednik NVO "Manjinski akcionari Gornjeg Ibra" Sadik Klimenta optužio je Komisiju za dodjelu sredstava od igara na sreću da su pare dijelili po porodičnim i partijskim linijama. Na to, prema njegovom mišljenju, ukazuje i činjenica da je član Komisije Milisav Korać, dodijelio sebi i porodici 4.000 eura.

"Za razliku od njega projekat NVO "Manjinski akcionari Gornji Ibar'' iz oblasti socijalne zaštite i humanitarne djelatnosti za oko 1.400 članova je odbijen jer nije imao dovoljno bodova. Pa nas interesuje da nam predsjednik komisije od igara na sreću Dragan Đukanović odgovori kako se to izbodovalo u oblasti u kojoj smo mi konkurisali prjekat NVO "Udruženje mještana i prijetelja sela Vuče" iz Berana, koju su osnovali Korać i članovi njegove porodice Lela, Radisav, Radmila i Vučeta Korać", kazao je Klimenta.

On je od predsjednika Komisije Dragana Đukanovića zatražio da objasni i kako je Korać, kao član Komisije, sebi i porodici dodijelio 4.000 eura u oblasti socijalne zaštite i humanitarne djelatnosti.

"Možda će nam Đukanović odgovoriti kako to da se u odluci za 2014. godinu za dodijelu sredstava ovoj NVO samo napisa ime te organizacije NVO "Vuča'' i skrati ime projekta "Dalji rad na stvaranju kvalitetnih preduslova života u selu Vuče Berane'' pa u odluci napisa projekat "Dalji rad na stvaranju kvalitetnih preduslova života''. Da li je to gospodine Đukanoviću neko pokušao da prikrije da je Milisav Korać član Vaše komisije dodijelio sebi i svojoj porodici 4.000 eura".

"Da li možete gospodine Đukanoviću na prste nabrojati NVO i sportska udruženja koja su sa sjevera, koje djeluju i koje su prepoznate u javnosti, da su im posljednjih četiri godine odobrena sredstva, sem onih NVO koji su poslušnici Vaše DPS partije kao i jedne organizovane grupe NVO, koja je takođe bliska Vašoj partiji i koja ima svoja četiri člana u komisiji od igara na sreću, što se vidi i kroz odluke, gdje samo njihove NVO dobijaju sredstva, koja se ko zna gdje troše i zloupotrebljavaju , a što je svima poznato".

Klimenta je Đukanoviću postavio pitanje i gdje je utrošeno 20 miliona eura koje su od 2006. do 2013. godine odobrene nevladinim organizacijama.

"Da li gospodine Đukanoviću smijete pitati one NVO kojima ste dodijelili sredstva preko 10 hiljada eura zbog čega ne poštuju zakon o NVO član 37 gdje su obavezne da bar objave na svojim sajtovima svoje finasijske izvještaje, kako bi građani vidjeli gdje ide njihov novac, ili se ni to ne smije pitati u ovoj državi".

"Očekujemo na sva ova pitanja da nam neko odgovori, ako već nijesmo dovoljno bodovani i ako nam nijesu sredstva odobrena, bar da vidimo kako se troše. Godinama se borimo za svoja prava i djelujemo kao NVO a ni centa od ove države. Da li će neko u ovoj državi reći kada će se konačno dovesti u red NVO sektor i kada će konačno neko izaći pred sud da zbog malverzacija krivično odgovara"?

Bonus video: