U nedjelju snijeg u cijeloj Crnoj Gori?

U nedjelju u ranim jutarnjim satima očekuju se sniježne padavine na cijeloj teritoriji Crne Gore, u toku dana na jugu snijeg će preći susnježicu i kišu, očekuju se pljuskovi i grmljavina, a na sjeveru susnježica i snijeg će u popodnevnim satima usled porasta temperature vazduha i pojačanog južnog vjetra prelaziti u kišu u nižim predjelima
420 pregleda 11 komentar(a)
Žabljak snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 25.12.2014. 13:47h

U Crnoj Gori sjutra će biti umjereno do potpuno oblačno, na jugu povremeno kiša, ponegdje moguća i grmljavina, a na sjeveru uglavnom snijeg i susnježica.

U kasnim popodnevnim satima, sniježne padavine proširiće se i na centralne predjele, a tokom noći susnježica i snijeg očekuju se i na jugu, prvenstveno u višim predjelima, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

U subotu se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje, prvo na jugu.

U nedjelju novo naoblačenje, u ranim jutarnjim satima očekuju se sniježne padavine na cijeloj teritoriji Crne Gore, u toku dana na jugu snijeg će preći susnježicu i kišu, očekuju se pljuskovi i grmljavina, a na sjeveru susnježica i snijeg će u popodnevnim satima usled porasta temperature vazduha i pojačanog južnog vjetra prelaziti u kišu u nižim predjelima.

Krajem dana u nedelju i tokom noći i u ponedjeljak se očekuju obilnije sniježne padavine. U toku dana u ponedjeljak na jugu prestanak padavina, a na sjeveru povremeno slab do umjeren snijeg.

U utorak bez padavina.

"Vjetar u petak sjeverni i sjeveroistočni vjetar u pojačanju, od sredine dana pojačan i jak, na udare povremeno i olujne jačine, u subotu krajem dana će oslabiti. U nedjelju će duvati pojačan i jak, na udare povremeno olujne jačine vjetar južnih smjerova, tokom noči u nedelju vjetar u skretanju na sjevernih smjerova i u toku dana u ponedeljak i u utorak se očekuje jak do veoma jak vjetar sjevernih smjerova.

Najviša dnevna temperatura vazduha tokom petka i subote u osjetnom padu, naročito u sjevernim predjelima, a u nedjelju u blagom porastu, a krajem dana u nedelju i u ponedeljak i utorak temperatura vazduha u jakom padu", navodi se u saopštenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Bonus video: