Masovno trovanje pasa i mačaka u Baru: Truju ih zbog koncerta za Novu godinu

"Otrov se ne razlaže i lako može dospjeti u pijaću vodu, rijeke... Otrov je bez ukusa i mirisa i može se prepoznati jedino po svjetlo plavoj boji"
249 pregleda 72 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2014. 08:47h

U Baru je juče, od posljedica trovanja, uginulo više pasa i mačaka. Ovo je, kako navode čitaoci koji su fotografije uginulih životinja proslijedili redakciji "Vijesti", šesti slučaj trovanja u tom gradu u ovoj godini.

Slučaj je prijavljen barskoj policiji.

"Umjesto azila koji je trebalo da bude izradjen prije četiri godine, šesti put u ovoj godini se sprovodi organizovano trovanje pasa i mačaka u Baru. Otrov je bačen po cijelom gradu i životinje umiru u najstrašnijim mukama", navodi se u dopisu građana "Vijestima".

Zabrinuti građani navode da nije poznato i gdje barsko Komunalno preduzeće odlaže leševe.

"Otrov se ne razlaže i lako može dospjeti u pijaću vodu, rijeke... Otrov je bez ukusa i mirisa i može se prepoznati jedino po svjetlo plavoj boji", navode u dopisu medijima.

Građani za trovanja optužuju Komunalno preduzeće iz Bara, navodeći da se trovanja sprovode u saradnji sa Komunalnom policijom.

"Jedino se još ne zna nalgodavac. Smatramo da je ovaj pomor životinja urađen zbog najavljenog novodišnjeg koncerta", navodi se u dopisu građana "Vijestima".

Građani u dopisu medijima navode da se na jednom od otrovanih pasa vidi vezana kesa koju, kako tvrde, "Komunalna gradska služba koristi za prikupljanje smeća iz javnii korpi za otpad, otpada sa ulice i drugog rasutog smeća".

"To se radi ovako: jedan pojedinac ili grupa postavlja otrovne mamce, javlja broj i ostavlja kese za smeće. Ubrzo se pojavljuju "čistači" koji uklanjaju leševe. Umjesto azila, pribjegava se ovom surovom i beskrupuloznom načinu uklanjanja životinja sa ulica. S obzirom na to da se upotrebljava otrov protiv kojeg nema lijeka i nepoznato je kuda se otpremaju i kako odstranjuju ubijene životinje, pitanje je i opšte bezbjednosti vezano za našu životnu sredinu. Vatrogasci su uklanjali ostatke otrova na Trgu Jovana Vladimira iz centra grada. Mjesto gdje se nalazio otrov je od prve klupe udaljeno svega dva metra", navodi se u poruci redakciji "Vijesti".

Uz fotografije, redakciji je proslijeđen i link za YouTube video na kojem je pas Luna, koju su bezuspješno pokušali da spasu smrti od trovanja.

"Nadamo se da ćete nam pomoći da zaustavimo stalno prisutnu surovost prema životinjama i dovođenje građana Bara u opštu opasnost zbog nekotrolisane upotrebe otrova", navode zabrinuti građani.

Galerija

Bonus video: