Univerzitet Crne Gore nagradio najbolje studente

U Rektoratu je pojašnjeno da su nagrađeni uz diplomu dobili po 165 eura, što je iznos tri bivša državna minimalca. Do kraja studijske godine mjesečno će dobijati po još 55 eura
692 pregleda 6 komentar(a)
Univerzitet nagrade, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Univerzitet nagrade, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 24.12.2014. 19:59h

Na Univerzitetu Crne Gore (UCG) nagrađena su 23 studenta sa svih fakulteta, koji su u tekućoj godini ostvarili prosjek ocjena iznad devet.

Nagrađeni su Jurij Onišuk, Kosta Pavlović, Dijana Đokić, Milan Ivanović, Aleksandar Radunović - svi sa prosjekom deset, Milena Đokić, Mirko Pejatović, Marko Pejatović, Ina Martinović, Ana Marušić, Teodora Lađić, Kristina Mijić, Marija Mitrović, Batrić Vukčević, Nikola Maraš, Amar Kapić, Milica Golubović, Sonja Blažević, Danilo Vujanović, Nina Ćulafić i Leonora Dukaj.

U Rektoratu je pojašnjeno da su nagrađeni uz diplomu dobili po 165 eura, što je iznos tri bivša državna minimalca. Do kraja studijske godine mjesečno će dobijati po još 55 eura.

Rektorka Univerziteta Radmila Vojvodić ocijenila je da je Univerzitet, deset godina nakon pokrenutih bolonjskih reformi, još u potrazi za pravim obrascem razvoja.

"Trpimo posljedice naglog, stihijski razvijanog i rasparčanog sistema visokog obrazovanja, nalazimo se u finansijskoj spirali dugova i tražimo formule finansijskog modela upravljanja, zapitani, dakako, što je kvalitet znanja koje nudimo i kako ga unarpeđivati na korist studenata i društva uopšte”, kazala je Vojvodićeva.

Ona je istakla da je nova uprava napravila nekoliko “važnih prvih, ali vidljivih koraka” i promjena u načinu upravljanja i funkcionisanja na Univerzitetu.

“Otvaramo sva teška pitanja. To nije prijatno, ali je nužno ukoliko želimo boljitak i rezultate. A dobar rezultat je uvijek vidljiv i mjerljiv. Nećemo se zatvarati u samodovoljnosti i samovrednovanju, ni obazirati na medijski senzacionalizam i političke manipulacije. Pripadajmo kulturi prijateljstva, modernizaciji i društvu znanja i zato ćemo brinuti za reference naših nastavnika i kvalitet znanja naših studenata”.

Profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Vladimir Pešić nagrađen je za doprinos naučno-istraživačkom radu na UCG - godišnjom nagradom ustanovljenom ove godine odlukom rektorke.

Braća Pejatović u decimalu isti

Jedan od nagrađenih sa prosjekom deset je i Aleksandar Radunović, popularni Popaj iz sastava “The book of knjige”, koji je student na cetinjskom Fakultetu dramskih umjetnosti.

Nagrađeni su i blizanci Pejatović, koji osim nevjerovatne fizičke slinosti, imaju do u decimalu isti prosjek ocjena na Građevinskom fakultetu. Obojici u indeksu od svih upisanih fali samo po jedna najviša ocjena, pa imaju prosjek 9,94.

Bonus video: