Danilovgradska Gimnazija, Vera Joksimović i Marijana Papić dobitnici "Oktoiha"

Nagrada "Oktoih", kao najviše odličje za doprinos unapređivanju obrazovno-vaspitnog rada, odanost i posvećenost nastavničkom pozivu ustanovljena je 1970. godine
315 pregleda 2 komentar(a)
Marijana Papić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Marijana Papić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.12.2014. 19:11h

Dobitnici nagrade "Oktoih", najvišeg odličja za doprinos unaprjeđivanju obrazovno-vaspitnog rada, odanost i posvećenost nastavničkom pozivu, su danilovgradska Gimnazija, Vera Joksimović i Marijana Papić.

"Žiri za dodjelu Državne nagrade "Oktoih" odlučio je da nagrada za 2014. godinu pripadne Gimnaziji "Petar I Petrović Njegoš" iz Danilovgrada, Veri Joksimović, profesorici ruskog jezika u OŠ "Risto Ratković" u Bijelom Polju i Marijani Papić, direktorici OŠ "Pavle Rovinski" u Podgorici, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Nagrade, koje se sastoje od plakete, diplome i novčanog dijela, dobitnicima će uručiti rukovodilac Ministarstva prosvjete, ministarka nauke prof. dr Sanja Vlahović, na svečanosti 17. januara 2015. godine.

Žirijem je predsjedavao Pavle Goranović, a članovi su bili prof. dr Marko Camaj, Svetislav Bakić, Milica Pajović i Borislav Kašćelan. Njima je za nagradu, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, predloženo pet ustanova i šest pojedinca.

Nagrada "Oktoih", kao najviše odličje za doprinos unapređivanju obrazovno-vaspitnog rada, odanost i posvećenost nastavničkom pozivu ustanovljena je 1970. godine.

"Oktoih" se svake godine dodjeljuje pojedincima i ustanovama iz oblasti obrazovanja (predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog, kao i učeničkog i studentskog standarda) za izuzetne rezultate u obrazovanju i vaspitanju.

Bonus video: