Imenovani članovi Operativnog tima Partnerstva otvorenih vlada

Iz Vlade su objasnili da je zadatak Operativnog tima da obavlja poslove pripreme i izrade Drugog akcionog plana u skladu sa principima Partnerstva otvorenih vlada i da vrši evaluaciju i monitoring nad sprovođenjem mjera iz tog dokumenta
98 pregleda 1 komentar(a)
zgrada Vlade, Foto: Arhiva Vijesti
zgrada Vlade, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.12.2014. 17:42h

Koordinator Operativnog tima Partnerstva otvorenih vlada Srđan Kusovac imenovao je danas 11 članova te inicijative, saopšteno je iz Vlade.

Članovi Operativnog tima Partnerstva otvorenih vlada su pomoćnica generalnog sekretara Vlade Vera Mijatović, šefica Kabineta ministra pravde Tanja Pavićević i generalni direktor Direktorata za međunarodnu saradnju i evropske integracije Ministarstva unutrašnjih poslova Ivan Ivanišević.

"Članovi Operativnog tima Partnerstva otvorenih vlada su i savjetnica u Direktoratu za elektronsku upravu Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije Milica Vučinić, predstavnica odjeljenja za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova, članica Mirela Rebronja i samostalni savjetnik III – za odnose sa inostranom javnošću u Birou za odnose s javnošću Stefan Vukotić", navodi se u saopštenju Vlade.

Operativni tim čine i Boris Marić iz Centra za građansko obrazovanje, Milica Kovačević, iz Centra za demokratsku traziciju, Dina Bajramspahić iz Instituta Alternativa, Vuk Maraš iz MANS-a i Blagota Mitrić iz Udruženja priređivača igara na sreću.

"Za tehničkog sekretara Operativnog tima imenovana je Melisa Pepić, samostalna savjetnica III - urednica portala u Birou za odnose s javnošću", dodaje se u saopštenju.

Iz Vlade su objasnili da je zadatak Operativnog tima da obavlja poslove pripreme i izrade Drugog akcionog plana u skladu sa principima Partnerstva otvorenih vlada i da vrši evaluaciju i monitoring nad sprovođenjem mjera iz tog dokumenta.

"Zadatak operativnog tima je i da priprema i dostavlja Vladi tromjesečne izvještaje o radu, promoviše Partnerstvo otvorenih Vlada i da preduzima aktivnosti na prenošenju iskustava i najbolje međunarodne prakse ostvarivanja konstruktivne saradnje između javnog i civilnog sektora uz uključivanje građana u javne politike u pravcu stvaranja nove društvene i ekonomske vrijednosti i unapređenja kvaliteta života građana Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Bonus video: