Djeci iz kampova na Koniku podijeljeno preko 600 novogodišnjih paketića

Paketići, koje već 12 godina tradicionalno obezbjeđuju Rotari klubovi, u saradnji sa Rotari klubom iz Sautemptona, podijeljeni su djeci predškolskog uzrasta, koji pohađaju "otvorene dječije igraonice" u oba kampa
5 komentar(a)
Ažurirano: 24.12.2014. 14:40h

Crveni krst Crne Gore podjelio je preko 600 novogodišnjih paketića, za djecu RE (Romi, Egipćani) populacije, predškolskog i školskog uzrasta, koja žive u kampovima na Koniku, u Podgorici.

Paketići, koje 12 godina tradicionalno obezbjeđuju Rotari klubovi, u saradnji sa Rotari klubom iz Sautemptona, podijeljeni su djeci predškolskog uzrasta, koji pohađaju "otvorene dječije igraonice" u oba kampa.

"Bliska saradnja sa Crvenim krstom Crne Gore pomogla je da i ove godine dobijemo kompletnu podršku i logistiku u smislu uvoza donacija, kao i informaciju o broju djece koja su uključena u proces obrazovanja, na osnovu čega smo pripremili Rotari paketiće", kazao je predstavnik Rotari klubova Crne Gore Ibrahim Lika.

Mališani su tokom podjele paketića imali priliku i da se fotografišu sa Djeda Mrazom.

Kroz projekat koji finansira Danski Crveni krst, Crveni krst Crne Gore je novogodišnjim paketićima obradovao i učenike od prvog do sedmog razreda gradskih škola, "Savo Pejanović", "Marko Miljanov", "Božidar Vuković Podgoričanin", "21. maj", "Vuk Karadžić" i "Vladimir Nazor".

Kako su novogodišnji paketići podijeljeni i učenicima isturenog odjeljenja OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin", koji pohađaju nastavu trećeg i četvrtog razreda, direktorica škole, Ljubinka Nedić, zahvalila se u ime svih učenika, kazavši da su učenici srećni što ih Crveni krst Crne Gore nikad ne zaboravlja, jer pored novogodišnjih paketića učenici dobijaju i školski pribor.

"Crvenokrstaši se maksimalno trude da ovoj djeci omoguće kvalitetne uslove za rad i zahvaljujući uspješnoj saradnji koju imamo sa njima, naša škola postiže dobre rezultate u integraciji romske i egipćanske djece u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju", dodala je Nedić.

Tokom današnjeg svečanog događaja, kojem je prisustvovala i Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak, podijeljeno je 612 slatkih i 365 Rotari paketića.

Galerija

Bonus video: