Voda potekla nakon godinu i po

Direktor Vodovoda Fuad Hadžibeti kazao je da je rekonstrukcija cjevovovoda u dužini od oko dva kilometra trajala šest mjeseci i da je bila vrlo zahtjevna zbog trase puta
1375 pregleda 0 komentar(a)
Rekonstrukcija bila zahtjevna, Foto: Samir Adrović
Rekonstrukcija bila zahtjevna, Foto: Samir Adrović

Ulcinjski cjevovod sa izvorišta Mide od juče je ponovo u funkciji nakon godinu i po, čime je uže gradsko jezgro dobilo dodatnih 80 litara u sekundi vode za piće.

Direktor Vodovoda Fuad Hadžibeti kazao je da je rekonstrukcija cjevovovoda u dužini od oko dva kilometra trajala šest mjeseci i da je bila vrlo zahtjevna zbog trase puta.

“Prinuđeni smo bili da izgradimo nova dva kilometra cjevovoda jer je izvođač radova na putu Ulcinj- Krute, prije godinu i po, prosto počistio stari vodovod, nanijevši nam ogromnu štetu”, kazao je Hadžibeti “Vijestima”.

Istakao je da je novi cjevovod koštao oko 200.000 koje je Vodovod izdvojio iz svog bužeta.

“Ukupna šteta koju je Vodovod trpio ovih godinu i po zbog tuđe greške, iznosi blizu pola miliona eura. Tražićemo od Opštine taj novac a ona neka se obrati Parači (Savu), odnosno Ministarstvu saobraćaja. Mi smo taj novac izdvojili iz našeg budžeta zanemarujući svjesno neke druge, isto tako važne obaveze. Ovo smo morali da stavimo u funkciju, jer ćemo sada imati jeftiniju vodu i manje troškove”. Vodovod sa izvorišta Mide, koje važi za najkvalitetnije u Ulcinju, izgrađen je 1974. godine samodoprinosom građana. Najzahtjevniji je dio trase koja prolazi kroz kanjon zbog uskog manevra i stjenovitog terena.

Bonus video: