OCSI organizuje Drugi Zimski panel

Tema ovogodišnjeg Zimskog panela biće: ‘’Milenijalna generacija kao investicija – resurs koji najmanje razumijemo’’, sa premisom da je ova generacija upravo ona koju, kao društvo, najmanje razumijemo, i stoga najmanje koristimo
52 pregleda 0 komentar(a)
OCSI, Foto: OCSI
OCSI, Foto: OCSI
Ažurirano: 24.12.2014. 09:21h

Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI) 26. decembra sa početkom u 18 časova organizuje Drugi Zimski panel u Narodnoj biblioteci ˝Radosav Ljumović˝ u Podgorici, pod pokroviteljstvom Crnogorske komercijalne banke i kompanije Porto Montenegro.

"Tema ovogodišnjeg Zimskog panela biće: ‘’Milenijalna generacija kao investicija – resurs koji najmanje razumijemo’’, sa premisom da je ova generacija upravo ona koju, kao društvo, najmanje razumijemo, i stoga najmanje koristimo.

Milenijalna generacija se odnosi na populaciju koja trenutno ima između 18 i 30 godina starosti, a koja je ušla u zrelost kroz period crnogorske nezavisnosti i ekonomske krize koja je zadesila svijet. To je generacija koja je najinformisanija i najobrazovanija do sada, ali ujedno i najpasivnija, te vjerovatno i najmanje uposlena. ME generacija je rasla u korak sa Internet revolucijom u novom milenijumu, i upravo se od nje očekuje završetak evropskih i evroatlantskih generacija, te ostvarenje profesionalne zrelosti u potpuno novom, globalnom ekonomskom prostoru", stoji u saopštenju ove organizacije.

Dan kasnije, 27.12. u 13 časova, takođe u Narodnoj biblioteci, OCSI organizuje i konsultacije za studije u inostranstvu za sve zainteresovane srednjoškolce i studente, gdje će deset lokalnih koordinatora OCSI koji su na studijama na univerzitetima širom svijeta, dati smjernice za pripremu aplikacionih procesa i za realizovanje internacionalnih akademskih ambicija kolega iz Crne Gore.

Bonus video: