"Sea Dance Festival" događaj godine

Najbolji novi hotel je "Regent" Porto Montenegro. Najbolji hotel u primorskom dijelu države je "Castellastva" u Petrovcu, a na sjeveru bjelopoljski "Franca"
60 pregleda 0 komentar(a)
Wild Beauty Award 2014, Foto: Montenegro.travel
Wild Beauty Award 2014, Foto: Montenegro.travel
Ažurirano: 23.12.2014. 20:47h

U okviru jubilarne X dodjele godišnjih nagrada za kvalitet doprinos, afirmaciji i prmociji turističke privrede Crne Gore "Wild Beauty Award 2014", u kolašinskom hotelu "Lipka" dodjeljeno 17 priznanja i 12 pohvala pojedincima i organizacijama.

To prestižno nacionalno prizanje dodjeljuje se pod pokroviteljstvom predsjednika Filipa Vujanovića, a u organizaciji Nacionalne turističke organizacije.

Najbolji novi hotel ove godine je "Regent" Porto Montenegro. Najbolji novi hotel u primorskom dijelu Crne Gore je "Castellastva" u Petrovcu, a najbolji hotel u sjevernom i centralnom dijelu države je bjelopoljski "Franca".

Priznanje za najbolje etno selo dobio je eko katun "Vranjak", a u toj kategoriji pohvaljeni su seosko domaćinstvo "Kuća Kljajića" u Beranama i eko katun "Grebaje" na teritoriji Plava i Gusinja.

Nagradu za najbolju novu ponudu i doprinos u razvoju turizma pripala je kompaniji „Uniprom“. Najbolja turistička agencija je "Kompas Montenegro" iz Budve, a za poboljšanje dostupnosti i doprinos promociji Crne Gore pohvaljene su kompanije "Montenegro Airlines" i "Turkish Airlines".

Turistička agencija sa najboljim rezultatitima u valorizaciji ponude kontinentalnog i planinskog dijela je "Montenegro Adventures" iz Podgorice, a u toj kategoriji pohvaljeno je preduzeće "Gardašević" iz Nikšića.

Najbolje preduzeće u oblasti MICE turizma je podgorički "Congress travel", a u pohvaljena je i budvanski "Talas M". Najbolja kampanja koja je dorinijela podizanju kvaliteta turističke ponude je "Za ljepšu Utjehu", a u toj kategoriji pohvaljen je projekat regionalne razvojne agencije Bjelasica, Komovi, Prokletije "Ljudi sa prokletih planina“. Priznanje za najbolju manifestaciju pripalo je "Lake Fest-u". Pohvalu u toj kategoriji dobila je manifestacija "Birajmo najbolje u turizmu" podgoričke Turističke organizacije.

Najbolje turističko mjesto je Stari Bar, a najbolji turistički web site www.tivat.travel. Emisija TVCG "Montenegro all in on" je najbolje djelo u medijima koje je doprinijelo značaju održivog turizma u državi. U toj kategoriji pohvaljene su emisije "Čudesna Crna Gora" TV Vijesti i "Mediterraneo" TV Budva.

Nagrada za najatraktivniju turističku ponudu je pripala Danilu Baletiću za izložbu "Transformersi osvajaju Podgoricu". Ppriznanje za najbolji novi investicioni turistički projekat je dobio "Portonovi". Za poseban doprinos i podršku manifestacijama nagrađena je Lokalna turistička organizacija Budva, a event godine je "Sea Dance Festival" Budva.

Prema riječima ministra turiza i održivog razvoja Branimira Gvozdenovića, prije deset godina crnogorski turizam je imao 222 milona eura prometa, a sada tri i po puta više.

"To je potvrda jasne i kvalitetne politike, koja se trenutno vodi u Crnoj Gori. Minulu decenju karakteriše značajan napredak crnogorske turističke ponude. Nazavisne ekspertke analize minulih godina našu državu preoznaju kao jednu od najbrže rastućih destinacija. Prema tim analizama za narednih deset godina povćaćemo dva i po puta svoj promet u turizmu i budemu blizu dvije milijarde eura", kazao je on, poručujući da Crnu Gori treba posmatrati kao jedinstvenu turističku desetinaciju.

Kako je kazao ministar, ključni prihodi ostvaruju se na jugu, ali ključni turistički potencijal je sjever.

Bonus video: