Film o deponiji na Vasovim vodama prvi put pred publikom u Beranama

„Beranselo je, po mom mišljenju, crnogorska Palestina. Nisam bio imun na nepravdu, pa sam morao reagovati"
1 komentar(a)
Između rijeke i ljudi, Mladen Ivanović, Foto: Facebook
Između rijeke i ljudi, Mladen Ivanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 23.12.2014. 18:10h

Nakon što je u junu premijerno prikazan u Podgorici, te prikazivan na više domaćih i međunarodnih i festivala u regionu, film Mladena Ivanovića "Između rijeke i ljudi" u srijedu će prvi put imati priliku da vide i Beranselci, oni kojima o kojima je Ivanović ispričao ovu priču i oni kojima je priča i posvećena.

U filmu se, osim o građanskoj inicijativi, borbi i hronologiji događaja u Beranselu, govori i o različitim predlozima rješenja problema odlaganja otpada na Vasovim vodama.

„Beranselo je, po mom mišljenju, crnogorska Palestina. Nisam bio imun na nepravdu, pa sam morao reagovati. Odlučio sam da iskoristim svoje skromno znanje i pokušam napraviti dokumentarni film, kako bi ukupna javnost saznala neke nove detalje, jer je bilo raznih verzija i priča o ovoj temi“, rekao je autor filma ranije Vijestima.

Film je sniman u Beranselu, Podgorici i Nikšiću, a koštao je "svega nekoliko stotina eura".

U realizaciji filma su učestvovali i Ivan Ivanović, Stefan Mališić, Dražen Stojović i Nemanja Dragović. Rađen je u saradnji Portala za kulturu Stribor Strašni i Mediatag advertising studia.

Projekcija filma će biti održana u Centru za kulturu, u Beranama, u 15 sati.

Bonus video: