Cetinje: Azil neće niko da gradi ni za 100.000 eura

Na tender su stigle dvije ponude, ali nijedna od njih nije u potpunosti ispunjavala tražene uslove. Gradske vlasti su tenderskom dokumentacijom tražile zgradu od 100 do 200 metara kvadratnih na najmanje 3.000 metara kvadratnih zemljišta
2860 pregleda 0 komentar(a)
Cetinje, Foto: Savo Prelević
Cetinje, Foto: Savo Prelević

Prijestonica Cetinje obustavila je 100.000 eura vrijedan tender namijenjen za lokaciju za prihvatilište za kućne ljubimce.

Na tender su stigle dvije ponude, ali nijedna od njih nije u potpunosti ispunjavala tražene uslove.

Gradske vlasti su tenderskom dokumentacijom tražile zgradu od 100 do 200 metara kvadratnih na najmanje 3.000 metara kvadratnih zemljišta.

“Lokacija zemljšta i objekta/objakata treba da bude udaljena od gradskog područja i naseljenih mjesta. Potrebno je da lokacija ima saobraćajni prilaz, elektroenergetski priključak i po mogućnosti vodovodni priključak”, preciziralo se tenderskom dokumentacijom.

Ovo je drugi tender za prihvatilište za kućne ljubimce, a prethodni je bio vrijedan 85.000 eura.

Prijestonica je krajem decembra izmijenila dokumentacija za tender vrijedan 120.000 eura za usluge kupovine zemljišta za potrebe gradskog “Parking servisa”. Gradske vlasti tražile su prvobitno najmanje 380 metara kvadratnih zemljišta na kojem bi bila zgrada od najmanje 100 metara kvadratnih.

Izmijenjenom tenderskom dokumentacijom se, međutim, tražilo manje zemljišta – 350 metara kvadratnih.

Tender je istekao 14. januara, a odluka će biti donesena u roku od 30 dana.

Bonus video: