Uklanjaju se ostaci hotela u koji su rado svraćali Andrić, Kostić, Ćopić...

Smješten u centru grada, u najfrekventnijem dijelu Njegoševe ulice, i nakon Drugog svjetskog rata hotel je bio, omiljeno sastajalište Novljana, ali i gostiju koji su dolazili u grad
128 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2014. 16:03h

Bivši hotel "Rudnik", u centru Herceg Novog, biće srušen 28. decembra

U opštini je danas potpisan ugovor sa firmom "Krušo niskogradnja" koja je na tenderu jedina dostavila ponudu za rušenje ovog zdanja.

Troškove će snositi Opština uvrijednosti od 4.600 eura.

Slobodan Radović vlasnik firme Krušo niskogradnja, ističe da posao neće biti lak, ali da njegova firma ima svu potrebnu mehanizaciju i da će posao obaviti kvalitetno i odgovorno. Objekat nalazi uz jednu od najfekventnijih gradskih saobraćajnica, u blizini parkinga za taksiste i terase Gradske kafane.

Predratni hotel Rudnik, koji je nakon nacionalizacije radio u sastavu HTP Boka, između dva rata bio je elitni hotel.

Smješten u centru grada, u najfrekventnijem dijelu Njegoševe ulice, i nakon Drugog svjetskog rata hotel je bio, omiljeno sastajalište Novljana, ali i gostiju koji su dolazili u grad.

U "Rudnik" su često svraćali Ivo Andrić, Dušan Kostić, Branko Ćopić i drugi književni velikani.

Hotel nije radio 35 godina jer je oštećen u zemljotresu 1979 godine. Hotel se dodatno urušio krajem jula nakon nevremena koje je zahvatilo hercegnovsku rivijeru. Tada je sudski vještak utvrdio da objekat mora biti srušen jer predstavlja opasnost za prolaznike i ostale zgrade.

Galerija

Bonus video: