Institut "Dr Simo Milošević" zatvoren do februara: Ostvareno više noćenja nego 2013.

0 komentar(a)
Mediteranski centar, Institut Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Mediteranski centar, Institut Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 22.12.2014. 15:34h

Prva Faza Instituta u Igalu "Dr Simo Milošević" zatvorena je ovog vikenda, a njegov luksuzni dio - Mediteranski centar posljednje goste ispratio je krajem oktobra.

U ovoj zdravstveno turističkoj ustanovi u ovoj godini ostvareno je 204.084 noćenja, što je za 2,9 odsto više nego prethodne godine.

U Mediteranskom centru u strukturi gostiju dominirali su gosti sa skandinavskog, ruskog i holandskog tržišta, dok su u Prvoj fazi bili više orjentisani na domaće i tržište bivše Jugoslavije, odnosno zemalja okruženja.

Pored korisnika Fonda zdravstva i Sindikata Crne Gore, u Institutu su boravili i crnogorski penzioneri, gosti iz Albanije i Republike Srpske.

"Na veoma veliki odziv ove godine je naišla ponuda rekreativnog odmora crnogorskih penzionera. U toku je sklapanje novog aranžmana s Fondom PIO i Savezom penzionera Crne Gore, kojim će crnogorski penzioneri moći, pod znatno povoljnijim uslovima od tržišnih, tokom cijele godine, da biraju između nekoliko opcija, u kojem objektu žele da budu smješteni i koliko terapija dnevno žele da koriste. Broj mjesečnih rata kojima će moći da izmire troškove desetodnevnog rekreativnog odmora biće povećan sa 6 na 10. Obim saradnje sa strateškim partnerima je bio na očekivanom nivou, s predviđanjem da će u 2015.g. zabilježiti porast, osim saradnje s partnerima koji dovode goste iz Rusije. Ruski gosti su zabilježili pad u broju noćenja od 23 odsto, ali je evidentan rast individualnih gostiju, tj. onih koji putovanje organizuju samostalno, za 10 odsto", saošteno je iz Instituta Igalo.

Mediteranski centar Institut Igalo će svoja vrata ponovo otvoriti 2. februara 2015. godine, kada će s radom početi Mediteranski centar, koji će biti domaćin najvećih zabavnih i sportskih događaja iz programa Praznika mimoze.

Bonus video: